Hlavní obsah

Film Taťánin dopis natočený na holešovském zámku má premiéru

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historický film Taťánin dopis natočený letos po Vánocích na holešovském zámku má premiéru. První veřejné promítání volné adaptace Puškinova Oněgina se koná 21. března od 19 hodin v New Drive Clubu v Holešově.

Foto: Dana Podhajská

Celý filmový štáb včetně herců a komparsu v holešovském zámeckém parku. Natáčelo se v prvních lednových dnech.

Článek

Sedmnáctiminutový snímek studentů zlínské univerzity vznikl původně jako bakalářská práce, ovšem s ambicí soutěžit na festivalech a dostat se do kin. 

Režisér Jiří Horenský k tomu dodává, že jde o velmi volnou a zároveň nekonvenční adaptaci, která se ve snaze být co nejcivilnější oprostila i od veršů. Oproti předloze je hlavní hrdinkou Taťána a její dopis Oněginovi. Horenský přiznává, že zpracování možná i překvapí.

Holešovský zámek byl podle mladých tvůrců od prvopočátku jasná volba -  jeho interiéry a exteriéry ladily s minimalistickým pojetím příběhu. Samotné natáčení trvalo pět dní včetně nocí a klíčové scény vznikaly ve Velkém sále a v parku.

Do dvou hlavních mužských rolí Oněgina a Lenského byli obsazeni neherci, studenti zlínské fakulty multimedálních komunikací, roli Olgy si zahrála modelka a Taťánu studentka divadelní akademie. Kompars tvořili přátelé a příznivci filmového štábu.

Po projekci bude následovat beseda s autory a na závěr afterparty.

Reklama

Výběr článků

Načítám