Hlavní obsah

Film Ondřeje Sokola Krásno byl pokřtěn na DVD

Novinky, Petr Mráček

Fanynky herce a režiséra Ondřeje Sokola, ale například i Karla Rodena nebo Davida Matáska teď mohou mít své oblíbence kdykoliv k dispozici. Před pár dny totiž vyšlo DVD filmu Krásno, kde všichni tito oblíbení umělci hrají.

Foto: Petr Mráček

Křest DVD Krásno

Článek

V pondělí 12. května se v knihkupectví Neoluxor na Václavském náměstí v Praze konal křest DVD Krásno.

Hlavní představitel filmu, autor scénáře a zároveň režisér Ondřej Sokol spolu se spoluautorem a hercem Martinem Fingerem pokřtili „domácí“ verzi svého díla netradičně vodou z vodní nádrže Krásné u Šumperka, kde se příběh filmu odehrává a kde také v loňském roce probíhalo natáčení.

Netradičně také zvali novináře a fanoušky na bábovku Jany Krausové. Ta ve filmu ztvárnila jednu ze svých životních rolí macechy, pro niž „pečení byla radost“. Pánové neopomněli zmínit také speciální „předkřest“, tedy scénku, kterou podobně jako kdysi v dobách svých hereckých začátků sehráli a natočili den před křtem u vodní nádrže, a která úspěšně koluje internetem. A nebyl by to Ondřej Sokol, kdyby akci neokořenil několika vtipnými výstupy a komentáři.

Na křtu se autoři s přítomnými podělili i o to, že po roce od natočení filmu jsou z něj stále stejně nadšení. „I s odstupem času se mi ten film pořád moc líbí, nic bych na něm nezměnil a snad se bude líbit i divákům, kteří si ho pustí doma,“ svěřil se režisér.

Podobné pocity má i Martin Finger, z jehož životního příběhu scénář vycházel. „Pořád ho vnímám stejně, strašně krásně. Viděl jsem ho teď na festivalu v Polsku a byl jsem překvapený, že i Polákům se líbil příběh o českém maloměstském životě.“

DVD je v prodeji v kamenných obchodech i na internetu a Ondřej Sokol slíbil, že se diváci mohou časem určitě těšit na jeho další filmový počin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám