Hlavní obsah

Festival YOUTH4YOUTH představil mladé talenty

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 5. října se v Ostravě konal již šestý ročník úspěšného festivalu YOUTH4YOU(TH), který naplnil prostory nového kulturního centra Cooltour a klubu Marley v Ostravě na Černé louce. Téměř 500 mladých lidí se rozhodlo strávit sobotní večer ve víru hudby, tance, poezie a outdoorových exhibicí.

Foto: Alžběta Sklářová
Článek

„Sobota byla pro nás důkazem, jak je kulturní tvorba mladých lidí v Ostravě živá a bohatá. Na festivalu se vystřídalo přes 100 umělců, pomáhalo okolo 30 dobrovolníků a přišlo necelých 400 návštěvníků,“ uvedl Tomáš Hrabuška, člen organizačního týmu.

„Připravili jsme pro diváky na třech scénách přes 17 hodin hudby různých žánrů, taneční vystoupení, autorská čtení, výstavy a letos opět i outdoorovou scénu s fire show a prezentací freestyle footbagu. Festival byl tak pestrý, že si každý přišel na své,“ dodala Barbora Urubová, organizátorka festivalu.

Každý rok je festival něčím jiný a unikátní. Letos organizátoři festivalu poprvé vyhlásili soutěž o grafického designera, která zaznamenala mezi mládeží velký ohlas. Tvůrcem celého vizuálu akce se nakonec stala grafička Veronika Šindlerová.

Festival YOUTH4YOU(TH) je jednodenní kulturní akce, kterou tradičně pořádá YMCA Ostrava Poruba o. s. Je určena pro aktivní mládež a mladé tvůrčí umění napříč všemi žánry. Festival  YOUTH4YOU(TH) - „mladých pro mladé“ - vytváří prostor pro prezentaci hudebních, divadelních, výtvarných, tanečních, filmových a dalších tvůrčích aktivit mládeže do 23 let z Ostravy a okolí.

Pro mnoho nejrůznějších skupin teenagerů, které si založily vlastní kapely nebo divadelní a taneční skupiny, nebo divadelní spolky je festival jedinečnou možností, kde mohou před větším publikem předvést svůj talent a v profesionálních podmínkách prezentovat svou tvorbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám