Hlavní obsah

Festival YOUTH4YOUTH představí již po šesté mladé ostravské talenty

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava opět ožije kulturou mladých lidí. V neděli 8. září skončilo přihlašování účastníků na již 6. ročník festivalu YOUTH4YOUTH a organizátoři sestavili pestrou přehlídku autorských uměleckých počinů lidí ve věku do 23 let. Akce proběhne 5. října v ostravských klubech Cooltour a Marley.

Foto: Tereza Bednaříková

Festival YOUTH4YOUTH 2013

Článek

Letos se můžete těšit například na začínající autorské kapely. Mezi vystupujícími se objeví  Sothein, The Places, Behind our walls, nebo Artificial life. „Tento rok se nám opět přihlásilo mnoho různorodých kapel. Bohužel jsme byli nuceni z kapacitních důvodů některé z nich nepřijmout, což nás samozřejmě mrzí,“ komentovala obsazenost programu a velký zájem o festival organizátorka Barbora Urubová.

Ale festival není jen hudbě. „Realizační tým chystá pro návštěvníky tradiční galerii, kde se uskuteční výstava fotografií a obrazů, módní přehlídku, autorské čtení a další umělecké počiny. Nebude chybět ani outdoorová scéna, na které se představí například freestyle fotbal či fire show,“ upřesnil další z organizátorů Tomáš Hrabuška.

Jako lákadlo pro návštěvníky letošního ročníku si organizátoři připravili akci „Pro prvních 100 návštěvníků Big Shock zdarma“.

Tento neobvyklý jednodenní festival, realizovaný neziskovou organizací YMCA Ostrava Poruba, se zaměřuje na kulturní aktivity mladých lidí na Ostravsku, jejich kreativitu a nabízí jim prostor pro seberealizaci v profesionálním prostředí. Akce vytváří prostor pro prezentaci nejrůznějších uměleckých odvětví. Jsou vítány hudební a divadelní skupiny, výtvarníci, tanečníci, DJs, ale třeba i módní návrháři či vypravěči vtipů apod.

Akce se koná v sobotu 5. října od 15 do 24 hodin v klubu Marley a Cooltour na ostravské Černé louce. Vstupné je symbolických 80 Kč.

Další informace naleznete na http://www.youth4youth.wz.cz., nebo na facebookových stránkách festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám