Hlavní obsah

Festival v ulicích nabídne Ostravě historicky nejbohatší program

Novinky, Josef Zajíc

Festival v ulicích, který letos proběhne v centru Ostravy 8. a 9. července, nabídne nejpestřejší program ve své historii. Účastníci zažijí plejádu koncertů domácích i zahraničních hudebníků přes pouliční představení velkých loutek, akrobatů a bubeníků z Jižní Koreje.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava. Festival v ulicích bude 8.- 9. července 2016. Z Festivalu v ulicích 2015

Článek

Festival v ulicích v Ostravě se blíží. Bude se konat v pátek 8. července a v sobotu 9. července.

Je se na co těšit. Pořadatelé připravili interaktivní program obou ostravských univerzit nebo výtvarné workshopy až po sportovní aktivity, hry pro rodiny s dětmi, geocoaching či relax zónu na břehu Ostravice. Vstup na celý program, který proběhne na Masarykově náměstí, Černé louce a nově na břehu řeky Ostravice, je tradičně zdarma.

Na několika hudebních pódiích vystoupí například Jaroslav Uhlíř, Slza, Manon Meurt, Kalle, Dalekko, Voxel, Pavel Calta, Michal Šeps, Jumping Drums, Stanley´s Dixie Street Band, Retro Blues, Acoustic Irish a Bára Zmeková.

Ze zahraničí přijedou jako hlavní hvězdy Astronautalis z USA, Djmawi Africa z Alžírska, dále pak z Polska The Freeborn Brothers, z USA Divine Attraction a z Francie The Birdman and his Chimera Orchestra.

„Velkou podívanou nabídne korejská skupina U-Hee Company. Její vizuálně i energeticky strhující bubenická show vychází ze starobylé korejské tradice Namsadang Nori, zařazené do seznamu kulturního dědictví UNESCO,” informovala ředitelka festivalu Petra Hradilová.

Do programu Festivalu v ulicích se zapojí Ostravská univerzita a VŠB - Technická univerzita. Katedra studií lidského pohybu Pedagogické fakulty Ostravské univerzity připravuje bohatý sportovní program na soutoku řek Ostravice a Lučiny. Na příchozí čekají aktivity na vodě, nácvik techniky běhu s možností diagnostiky a další pohybové aktivity.

VŠB - Technická univerzita Ostrava zabere kino Vesmír a ve spolupráci s Industrial Gallery celou ulici Zahradní. Popularizátoři vědy a techniky připravují pokusy, hlavolamy a hry pro děti.

ArcelorMittal Ostrava pozve návštěvníky do tradičního stanu Tanec pro život, kde se jako každoročně bude tančit pro dobrou věc.

Pro návštěvníky bude také připravená "nálepková soutěž" - kdo na pěti vybraných stanovištích doprovodného programu získá minimálně čtyři z pěti možných nálepek a zaregistruje se v infopointu na Černé louce, bude zařazen do soutěže o vstupy na festivaly Colours of Ostrava, Czech Music Crossroads či Ladná čeladná, na mezinárodní diskuzní fórum Meltingpot nebo do Ostravského muzea a Divadla loutek.

Generální partner Festivalu v ulicích: ArcelorMittal Ostrava. Hlavní partneři: Česká spořitelna a Radegast za podpory statutárního města Ostravy, Ministerstva kultury ČR a Moravskoslezského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám