Hlavní obsah

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč má záštitu ministra i hejtmana

Novinky, Matěj Zelinka

V průběhu konání obdrželi pořadatelé festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč několik potěšujících zpráv. Záštitu nad 13. ročníkem jmenovaného festivalu převzal ministr kultury ČR Mgr. Daniel Herman a hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

Foto: Radek Pavlík

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

„Jsme velmi rádi, že si náš festival získává takovou pozornost. Uvedené osobnosti by jistě akci nezastřešily svými jmény, pokud by si nebyli jisti její vysokou úrovní. Pana hejtmana jsme měli čest uvítat na zahajovacím koncertě a budeme doufat, že pracovní program umožní návštěvu i panu ministrovi. Srdečně bychom ho ve Skutči přivítali,“ uvedl starosta Skutče Pavel Bezděk.

Letošní ročník byl zahájen 28. února a program čítající 13 programových bodů potrvá až do 8. května. Kromě koncertů a představení v Kulturním klubu Skuteč jsou připraveny koncerty v kostelech, v muzeu a dva hudební projekty na zimním stadionu. Jedním z nich je Vivaldianno: Město zrcadel, jemuž svoji záštitu věnoval vicehejtman Pardubického kraje Ing. Roman Línek, MBA. Tato hudební show spojující klasiku a moderní sound je naplánována na pátek 22. dubna.

Nejbližšími programovými body jsou Soutěžní přehlídka dětských pěveckých sborů v sobotu 2. května a beznadějně vyprodaný taneční muzikál Divadla J. K Tyla v Plzni Edith – vrabčák z předměstí v neděli 3. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám