Hlavní obsah

Festival skákacích hradů je hojně navštěvovaná akce v ostravském Trojhalí Karolina

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělá akce Festival skákacích hradů se podařila organizátorům pod vedením výkonného ředitele Trojhalí Karolina, zájmovému sdružení právnických osob, Ing. Petru Šnejdarovi. Ve veřejném prostoru zastřešeného náměstí je od 23. března postaveno více než 30 skákacích hradů.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 31.3.2018 Festival skákacích hradů. Trojhalí Karolina.

Článek

Největší přehlídka skákadel v České republice. Festival skákacích hradů. Od 23. března až do 2. dubna se mohou denně od 9.00 hodin do 20.00 hodin vyřádit, rozpohybovat a také zasportovat spousty dětí.

„Zorganizovali jsme první ročník Festivalu skákacích hradů. To znamená, že na plochu 5000 metrů čtverečních Dvojhalí se podařilo umístit téměř 30 skákadel, které jsou mezi dětmi velmi oblíbené. Na běžných akcích se sice skákadla objevují, ale jen jako doprovodný program v několika kusech. Zájemce zde přijde a za 100 korun zde může být celý den. Může ale odejít domů na oběd a zase se v tentýž den vrátit. Do soboty 31. března akci navštívilo již více než 6000 lidí. Zájem se v nadcházejících dvou dnech pravděpodobně ještě zvýší,” řekl Petr Šnejdar, výkonný ředitel Trojhalí Karolina.

Zájem rodičů s dětmi byl v sobotu opravdu veliký, dle organizátorů ve všední dny bylo návštěvníku méně, ale od středy se návštěva a využití atrakcí zvyšuje.

„Přijeli jsme do Beskyd na chatu a při té příležitosti jsme se přijeli podívat na Festival skákacích hradů do Ostravy. Jsme překvapeni, kolik jich tu je a kolik je zde lidí. Děti se snažily vyzkoušet co nejvíce různých atrakcí,” okomentoval svou návštěvu Jan Rokoš ze Štětí na severu Čech.

„Jsem tady jen chvilku a dítě již vyzkoušelo asi pět hradů a já stihla absolvovat teprve jeden. Pokud mě organizátoři pustí, ještě si nějaké vyzkouším,” řekla maminka Lada se synem Oliverem z Ostravy. „Je to tady výborné. Podařilo se zrealizovat dobrý nápad. Organizátorům je třeba poděkovat,” dodala.

Trojhalí Karolina

Jedná se o multifunkční prostor, který je určený pro širokou veřejnost. Je složen z budov Dvojhalí - zastřešené náměstí -, kde je možné využívat variabilní prostor pro různé kulturní, společenské, ale také sportovní akce. Vedle stojící budova bývalé Ústředny je využívána jako recepce, místo pro občerstvení a také výhradně ke sportovním účelům. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám