Hlavní obsah

Festival porozumění Holešovění 2014 propojí svět zdravých a hendikepovaných lidí

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival porozumění prostřednictvím hudby, tance a výtvarného umění se o víkendu 28. a 29. listopadu koná na Zámku v Holešově. Propojí svět zdravých a hendikepovaných lidí.

Foto: MKS Holešov
Článek

Holešovění 2014 navazuje na loňský úspěšný první ročník. Podle pořadatele má pomoci lidem se zdravotním znevýhodněním zařadit se do společnosti. 

„Soustředíme se hlavně na postižené děti, chceme je vtáhnout do kulturně společenského dění, protože jsou schopní vnímat a spoluvytvářet,” okomentoval hlavní myšlenku festivalu Pavel Chmelík z Městského kulturního střediska Holešov, které akci pořádá. 

Do Holešovění se zapojí děti z Holešovska, pedagogové, sociální pracovníci, studenti olomoucké univerzity a zvána je samozřejmě veřejnost. Festival ve dvoudenním programu nabídne například muzikoterapeutické bubnování dětí, bubenicko-rytmický koncert, vystoupení studentů dramaterapie Klauniáda, autorské čtení básníků Rudy Bufala, Pavla Svobody a Milana Valenty s folkrockovou skupinou Střemkoš a na závěr punkovo-rockový večer s holešovskou formací Los Perdidos, Chiapaspunk a Deep Purple Revival ze Zlína. 

Festival začíná v pátek 28. listopadu v 17 hodin vernisáží výstavy Milana Valenty a Jiřího Válka a pokračuje talk show s hercem Mario Kubcem a českým dramaterapeutem Milanem Valentou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám