Hlavní obsah

Festival Poličské kulturní léto nabídne filmy, koncerty, besedy i akce pro děti

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední červnový pátek se nesl v barvách léta a v Poličce odstartovali již třetí ročník oblíbeného festivalu Poličské kulturní léto. Během tohoto prázdninového festivalu čekají na návštěvníky letní kina, koncerty, letní kina a řemeslné dílničky pro děti a mnoho zajímavých besed.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Poslední červnový pátek se nesl v barvách léta a v Poličce odstartovali již třetí ročník oblíbeného festivalu Poličské kulturní léto.

V průběhu festivalu čekají na návštěvníky letní kina, koncerty, letní kina a řemeslné dílničky pro děti a mnoho zajímavých besed. Dva měsíce nabité filmovým promítání byly zahájeny v pátek 28. června filmovým hitem tohoto roku – muzikálem Bídníci/Les Misérables.

Podívanou si nenechalo ujít okolo osmdesáti diváků, kteří po zkušenostech s loňským počasím přišli na promítání vyzbrojeni dekami a teplým oblečením. Jako každoročně bylo připraveno i občerstvení podle chuti.

Příjemným zpestřením bylo hudební vystoupení Daltona Stansburyho, který přítomným divákům zpíval a hrál na kytaru, dokud slunce nezapadlo a mohlo se začít... 

Poslední minuty před promítáním vyplnilo přivítání jedné z organizátorek akce Aleny Jandlové. „Tak jako v loňském roce jsme si pro vás připravili nejen spoustu celovečerních filmů, ale také hudbu a poutavé besedy. Nezapomněli jsme ani na ty nejmenší z nás – pro ty je naplánované promítání krásného animovaného filmu O medvědovi a myšce a několik řemeslných dílen.“

Festival se koná na zahradě Centra Bohuslava Martinů, která se tak několikrát do týdne stává příjemným místem zábavy i odpočinku.

Poličské kulturní léto je projektem Městské knihovny a Centra Bohuslava Martinů, který podporuje město Polička. Dále se na tomto multižánrovém festivalu se podílí i několik dalších institucí – o. s. MaTami, o. s. Pontopolis, o. s. Náš Martinů, Divadelní klub i poličští skateboardisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám