Hlavní obsah

Festival OUT of HOME zve na desátý ročník

Novinky, Roman Hrůza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek Mimo domov pořádá již podesáté zážitkový a edukační festival pro děti z dětských domovů OUT of HOME. Hlavní program a velká párty se uskuteční v sobotu 21. května.

Foto: Spolek Mimo domov
Článek

Proč byste měli být při tom? Každý ročník festivalu OUT of HOME přináší hlavně jeho účastníkům - dětem z dětských domovů, nevšední zážitky a poznatky.

„Jde o speciální formu netradičních stanovišť - povolání a profesí, která jsou rozmístěna po Praze přímo v provozovnách daných firem a institucí. Každý tým absolvuje za den tři z nich a děti si tak vyzkouší "nanečisto" tradiční i méně obvyklé profese, o kterých dosud jenom snily nebo měly mylné představy,“ říká Klára Chábová, předsedkyně spolku.  

10. ročník nese tematický název: KDYŽ SE CHCE, VŠECHNO JDE. Děti nahlédnou opět do dílen renomovaných odborníků, umělců, podívají se do zákulisí divadla, filmu, zkusí si vymodelovat nádobí, ušít šaty, navrhnout domek či práci průvodčího ve vlaku. Velkou pozornost si každoročně získává stanoviště hasič, kde si díky spolupráci s hasiči Jinonice děti vyzkouší toto náročné, ale krásné povolání. Přibyla i celá řada nových stanovišť, která budou realizována ve firmách jako například Vodafone, Starbucks či Modrá pyramida.

Slavnostní večer se pak koná v sobotu od 20 hodin v pražském klubu Akropolis, kde budou vyhlášeny výsledky celodenní zážitkové hry. Hlavními DJ´s večera budou DJ Friky a DJ Marek Sklenář. V rámci večerního programu, kam je zvána i veřejnost, vystoupí známá akrobatická skupina THE LOSER(S). V ní se objeví akrobat z dua DaeMen Petr Horníček, vítěz prvního ročníku televizní soutěže Česko Slovensko má talent.

Vstupné je dobrovolné. Více informací o spolku a festivalu naleznete na internetové adrese www.mimodomov.cz a na Facebooku Mimo domov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám