Hlavní obsah

Festival Fírfest letos již po sedmé a na novém místě

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 7. ročník hudebního open air festivalu Fírfest se bude konat 15. 8. 2015. Letošní ročník však mění své místo konání. Po několika letech se stěhuje ze svého místa zrození do horního areálu Letního kina v Ústí nad Labem. Festival mění místo kvůli tomu, aby získal větší kapacitu.

Foto: pořadatel

plakát k akci

Článek

Na tento ročník je připraven opět pestrý program. Návštěvníci se mohou těšit jak na kapely z regionální scény, tak i na slavná a zvučná jména. Začíná se v 12.00 a jako první vystoupí ústecká kapela Idio, následovat bude skupina Toxic People. Mostečtí Cumbal opět přivezou a zahrají svůj klasický hard rock a roztančí celý areál.

New Black Jack, ústecká formace hrající heavy metal opět předvede nefalšovaný rock. Dívčí pop rocková formace K2 za dobu své působnosti stihla odehrát již přes tisíc koncertů nejen v České republice, ale také v zahraničí. Jeden ze stále aktivních klasiků českého rockového písničkářství Luboš Pospíšil zajisté potěší i náročnějšího posluchače.

Další kapelou bude karlovarská Coda, která je rovněž legendou na hudební scéně. Nepřeslechnutelná je skvělá muzikantská vyhranost a lehkost, s jakou se chopila vesměs klasických rockových aranžmá, profesionálně odehraný hard rock s celkem náročně pojatými aranžmá a českými texty. Divoké eso letošního Fírfestu je moderně rocková pražská kapela The Snuff působící u české divize Warner Music, která koncertovala na evropské tour s americkou kapelou Ill Nino. Jako předkapela si zahráli i se skupinami Harlej, Škwor a Wohnout.

Festival i letos myslí na děti a připravil pro ně celodenní program s DJ Milanem! Těšit se mohou na dětskou diskotéku, zumbu, soutěže, malování na obličej, crazy focení, balónky, a další. Větší děti mohou navštívit jako každý rok airsoftovou střelnici s Team Žabaři a zastřílet si.

Fírfest letos pomůže opuštěným zvířátkům, a to Psímu domovu v Řepnici. Útulkáři budou mít své místo v areálu a budou rádi za každou pomoc, ať již finanční či materiální, pokud chcete, můžete jim svou pomocí rozveselit psí oči. 

Festival začíná od 12 hodin a na místě stojí vstupenka 150,- Kč, děti, ZTP, nositelka jména Hana má také vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám