Hlavní obsah

Festival F. L. Věka připravuje novinky, zve své příznivce i na jubilejní Pardubické hudební jaro

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmý ročník hudebního festivalu F. L. Věka proběhne v září a říjnu letošního roku a organizátoři této přehlídky připravili několik lákavých novinek. Bude to nejen slavnostní koncert k 100. výročí vzniku Československa v zajímavém industriálním prostředí, ale také zájezd na Pardubické hudební jaro.

Foto: Pardubické hudební jaro (archiv)
Článek

SOČR poprvé na festivalu F. L. Věka

Největším lákadlem osmého ročníku bude slavnostní koncert Symfonického orchestru Českého rozhlasu, který se uskuteční 23. září v industriálním prostoru firmy KBA Grafitec a bude věnován 100. výročí vzniku Československa.

Koncert se stane dalším významným mezníkem v historii MHF F. L. Věka. Zazní díla českých mistrů a příznivci festivalu si je poprvé v historii této hudební přehlídky budou moci vychutnat v provedení symfonického orchestru. 

Dárkové poukazy na 8. ročník

Na Informačních centrech v Dobrušce a Novém Městě nad Metují jsou stále v prodeji dárkové poukazy, které jejich majitelé vymění před zahájením osmého pokračování festivalu F. L. Věka za abonentku zaručující místa v předních řadách koncertních prostor. Hodnota poukazu je 990 korun.

Má vlast s Českou filharmonií na festivalu Pardubické hudební jaro

Jak v závěru loňského ročníku MHF F. L. Věka avizoval jeho umělecký ředitel Pavel Svoboda, připravili pořadatelé festivalu pro příznivce krásné hudby zájezd na vystoupení České filharmonie v rámci jubilejního 40. ročníku přehlídky Pardubické hudební jaro.

Na programu slavnostního koncertu k 100. výročí vzniku Československé republiky, který se uskuteční ve středu 14. března od 19 hodin v Tipsport aréně v Pardubicích, je cyklus symfonických básní Bedřicha Smetany Má vlast. 

Zájemci se mohou do 15. února přihlásit e-mailem na info@mhf-vek.cz nebo na Informačním centru v Dobrušce.

Reklama

Výběr článků

Načítám