Hlavní obsah

Festival F. L. Věka oslaví státní svátek a 100. výročí republiky brilantním provedením šansonu

Novinky, Dana Ehlová

Osmý ročník festival F. L. Věka vyvrcholí netradičně - vybočením z hudebního žánru, které bude mít v den státního svátku velice slavnostní příchuť a zavede posluchače do období první republiky, kdy byla na vrcholu kulturní spolupráce s Francií.

Foto: Chanson Trio CouCou (archiv)

Chanson Trio Coucou uzavře osmý ročník festivalu F. L. Věka.

Článek

Oslavu 100. výročí vzniku samostatného československého státu brilantním provedením šansonu bude v neděli 28. října ve velkém sále Společenského centra - Kino 70 v Dobrušce „režírovat“ čtveřice skvělých mladých hudebníků ze Chanson Tria Coucou.

Chanson Trio Coucou (Radka Rubešová – zpěv, Petr Pavíček – kontrabas, Zdeněk Häckl – housle, Martin Kudrna – klavír, akordeon) je hudební seskupení, které se zabývá interpretací originálně zaranžovaných francouzských šansonů, ale i vlastní autorskou tvorbou. V jeho repertoáru nechybí nejznámější melodie od Edith Piaf či Jaquese Brela. Protipól těchto populárních evergreenů pak představují autorské skladby – zhudebněné poemy francouzských básníků.

Chanson Trio Coucou spolupracuje také se symfonickým tělesem, díky čemuž se mu dostává úžasné možnosti růstu jak v barvách, tak v síle a velkoleposti. V březnu t. r. vystoupilo s Komorní filharmonií Pardubice a nyní ho s tímto tělesem čeká velký listopadový koncert v Sukově síni v Pardubicích.

Posluchači a příznivci festivalu F. L. Věka se tedy dočkají propojení Francie a života u nás za první republiky. V programu nebudou chybět premiéry autorských skladeb, na řadu přijdou také starofrancouzské písně, které byly počátkem 20. století s českým textem populární i u nás.  

Koncert začíná v 17 hodin. Vstupenky lze zakoupit on-line na www.kupvstupenku.cz, dále na informačních centrech v Dobrušce a Novém Městě nad Metují a také u pokladny před začátkem koncertu. 

Jak se již stalo tradicí, budou mít příznivci festivalu opět možnost zakoupit si dárkový poukaz v hodnotě 999 korun, který před zahájením IX. ročníku festivalu vymění za abonentku, zaručující rezervaci přednostních míst v koncertních prostorách.        

Reklama

Výběr článků

Načítám