Hlavní obsah

Festival dechových hudeb bude hostit Golčův Jeníkov

Novinky, Karel Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival dechových hudeb v Golčově Jeníkově pokračuje díky Základní organizaci Českého svazu důchodců. V nadcházejícím šestém ročníku zahrají kapely Šohaji z Moravy, Pernštejnka z Pardubic, Nová Lesanka z Humpolce a samozřejmě i Golčovanka Tomáše Kotěry.

Foto: Karel Novotný
Článek

Šestý ročník se uskuteční v sobotu 10. června od 13.00 hodin opět v prostorách Klubu Vagon, který se nachází v blízkosti železniční zastávky ČD Golčův Jeníkov-město.

První zahraje malá dechová hudba Šohaji. Tato kapela navázala na předchozí nejmenší slováckou dechovku Galánečku. Kapelník Jožka Rapáč spolu se svou ženou a zpěvačkou Alenou vedou tuto kapelu opravdu skvěle, což dokazují zájmem ze všech koutů naší vlastí i ze zahraničí.

Druhou v pořadí budou moci slyšet posluchači DH Pernštejnku s kapelníkem Vladimírem Černým. Tato kapela prošla poslední dobou velkými změnami skoro na všech postech, jen kapelník je stále stejný. Pěvecké trio je složené sestrami Anetou a Nellou Šilhánkovými a Romanem Slavíkem.

Nová Lesanka z Humpolce s kapelníkem Stanislavem Píškem navázala na tradici humpolecké Lesanky Františka Karafiáta a co do počtu muzikantů je stejná, jako Šohaji.

Golčovanka Tomáše Kotěry bude uzavírat tento festival, což se stalo tradicí. Funkce kapelníka není obsazena a vedením souboru je pověřená trumpetistka Veronika Štainerová-Bendová. S kapelou zpívají Zdeňka Grossová a Tomáš Kyncl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám