Hlavní obsah

Festival Deadline nabídne ukázky z filmu Krásno

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třídenní maratón projekcí proběhne v Šumperku již od 5. září do 7. září – v Kině Oko Šumperk, v letním kině v Sadech 1. máje, v prostrou Music Machine i kavárny Svět.

Foto: Aerofilms
Článek

"Jedná se o skromný filmový festival, který ale do Šumperka přiveze zajímavou filmovou tvorbu napříč žánry. A letos dokonce filmové tvůrce a možnost podebatovat s nimi!,” představuje festival Kamila Hlochová, organizátorka festivalu.

Ve čtvrtek 5. září zahájí festival filmová novinka Futurologický kongres režiséra Ariho Folmana (Válka s Bašírem) v letním kině v Sadech 1. máje. Promítat se začne po setmění.

"Režisér Ari Folman originálním způsobem kombinuje herecké výkony (Harvey Keitel, Paul Giamatti) s animovanými pasážemi, přičemž zápletku ponechává otevřenou různým interpretacím. Navrch přidává divákům bonus: množství na první pohled skrytých detailů a hříček, které vyniknou až při opakovaném zhlédnutí filmu," popisuje výjimečnost filmu Hlochová.

"V pátek 6. září se můžete těšit na 16ti minutovou ukázku z nového filmu Krásno za účasti tvůrců filmu v čele s režisérem filmu Ondřejem Sokolem. Po projekci proběhne krátká debata k filmu," láká diváky do šumperského Oka Hlochová a dodává, že páteční filmový večer uzavře film Occamova břitva režiséra Dana Svátka. Hlavní roli ztvárnili Ondřej Sokol a Zuzana Stivínová. Herci i snímek byli nominováni na Zlatou nymfu, cenu mezinárodního televizního festivalu v Monte Carlu.

Sobota 7. září bude patřit výběru z českých i slovenských filmových festivalů jako například Fresh Film Fest, Ostrava Kamera Oko, Anifilm, Jeden svět a Áčko festival.

"Vstup na všechny projekce během festivalu je zdarma do naplnění kapacit. Každý večer proběhnou také doprovodné akce: vystoupení DJ’s a koncerty. Během celého festivalu bude fungovat mobilní krámek se speciální nabídkou zboží. Více informací je na facebookovém profilu," dodává na závěr Hlochová.

Reklama

Výběr článků

Načítám