Hlavní obsah

Festival Benátská noc se stěhuje do Liberce

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatel hudebního festivalu Benátská noc oznámil změnu místa konání a představil první headlinery. Na jubilejním 20. ročníku ve Vesci u Liberce se můžeme těšit hlavně na domácí hvězdy.

Foto: pořadatel

logo

Článek

Tisíce pravidelných návštěvníků a fanoušků tohoto dnes již legendárního festivalu mají Benátskou noc pevně spjatou s malebnou obcí v nádherném přírodním prostředí Českého ráje na řece Jizeře - Malou Skálou. Po devatenácti ročnících, v posledních letech pravidelně sužován nemilosrdným počasím, které nutilo pořadatele rušit produkci, a nemožností na stávajících pozemcích dále rozvíjet festival, se letos mění místo konání.

Novým cílem hudebních festivalových turistů se stane přírodní areál ve Vesci u Liberce, kde proběhlo mistrovství světa v klasickém lyžování 2009. Slova pořadatele zní velice nadějně: "Tento areál splňuje veškeré naše podmínky, zachování přírodní scenérie, spádovost, kvalitní zázemí pro návštěvníky a ostatní pro další rozvoj festivalu. Malé Skále děkujeme za 19 let krásného života a vzhůru do další etapy festivalu." 

Hvězdné obsazení domácích interpretů potvrzují jména Daniel Landa, Jarek Nohavica a kapela Kabát. Ze zahraniční jsou prvními ohlášenými Emir Kusturica (Srbsko), Gamma Ray (Německo) a Sunrise Avenue (Finsko).

Benátská noc 2012, Vesec u Liberce, 27. - 29. července, prodané vstupenky s původním místem konání zůstávají v platnosti, další informace na www.benatskanoc.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám