Hlavní obsah

Festival Benátská noc 2014 v premiéře nabídne i mezinárodní revivalový večer

Novinky, Petr Mráček

Jeden z největších českých rockových festivalů Benátská noc spustil předvánoční předprodej vstupenek na svůj dvaadvacátý ročník. Přestože zahraničního headlinera zatím pořadatelé nechtějí kvůli vyjednávání zveřejnit, odtajnili alespoň jména některých českých a slovenských interpretů.

Foto: archív pořadatele

Plakát na festival Benátská noc 2014

Článek

Mezi nimi nechybějí například Tomáš Klus, Divokej Bill, Mandrage, Michal Hrůza, Horkýže Slíže, Mňága a Žďorp, Vypsaná fixa nebo Michal Prokop a Framus Five.

Benátská noc, kterou příští rok už potřetí hostí sportovní areál v libereckém Vesci, je naplánovaná od 24. do 27. července. Poprvé navíc nabídne jeden festival uvnitř festivalu. Čtvrtek vyhradí přehlídce s názvem Mezinárodní revivalový večer. A právě na něj se už pořadatelům podařilo ulovit jedny z nejlepších zahraničních kapel tohoto žánru - australské ACCA/DACCA (AC/DC revival) či maďarské Kiss forever band.

„Každý rok se snažíme pro naše návštěvníky, kteří přijíždějí do Vesce už ve čtvrtek, připravit atraktivní program. Letos to byl například koncert Mekyho Žbirky za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc. Další ročník nabídne večer, na kterém představíme nejlepší mezinárodní revivaly. Bude to takový festival uvnitř festivalu,“ uvedl zakladatel a ředitel festivalu Pavel Mikez.

Sám už loni v rozhovorech říkal, že si na rok 2014 nechal v zásobě hodně českých kapel. A právě ty budou v roce 2014 základním pilířem Benátské noci. „Tentokrát klademe důraz na české kapely. Na pódiích se vystřídají například Tomáš Klus, Mňága a Žďorp, Vypsaná Fixa, Mandrage nebo Michal Hrůza s kapelou. Navíc koncertně u nás oslaví výročí i slovenší hosté Tublatanka a Zóna A (třicet let), Slobodná Europa zase pětadvacet let,“ dodává pořadatel.

Jeho tým připravuje pro návštěvníky několik příjemných změn, jakými jsou třeba veškeré druhy stanování v jednom areálu, bezbariérový přístup nebo rozšíření služeb Toi Toi campu.

„Vždycky je, co vylepšovat. Rádi bychom například zvětšili festivalovou plochu a dostali se nahoru nad správní budovu. Tam je obrovský prostor, který by byl vhodný třeba pro oddechovou zónu, pro atrakce anebo pro nějakou malou hudební scénu,“ doplnil Pavel Mikez.

Vstupenky na Benátskou noc se do 31. 12. 2013 nebo do prvních dvou tisíc kusů prodávají za zvýhodněné ceny. Kdo si lístek pořídí do 15. 12., může být zařazen do slosování o vánoční dárky.

Reklama

Výběr článků

Načítám