Hlavní obsah

Fenomenální kytarista, zpěvák a skladatel Richie Kotzen opět vystoupí v Praze

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Moji Pražané mi rozumějí," mohl by stejně jako jiný hudební velikán konstatovat rocker Richie Kotzen, který se zdaleka ne poprvé představí pražskému publiku. Bude to konkrétně 20. listopadu v prostorách klubu Nová Chmelnice na Žižkově.

Foto: Petr Hejna

Kotzen v Retro Music Hall

Článek

Připomínat Kotzenovu hudební cestu by asi pro rockery bylo pomyslným nošením dříví do lesa, snad jen postačí stručná a úsporná rekapitulace zásadních okamžiků jeho kariéry.

Počátky se váží k ranému dětství sedmi let, kdy se prvně chopil elektrické kytary, první sólové album v osmnácti letech, působení v pop rockových kapelách Poisson, Mr. Big (v obou i autorský vklad), nebo ze zcela jiného soudku pak prestižní spolupráce s legendou jazzrockové baskytary Stanley Clarkem v projektu Vertú. Zde se sešel s dalším členem Coreových Return to Forever, bubeníkem Lenny Whitem, klávesistkou Rachel Z. (Peter Gabriel, Wayne Shorter) a houslistkou Karen Briggs. Založil též vlastní projekt Forty Deuce.

Kotzenova sólová tvorba se pyšní více než dvacítkou nahraných alb, právě k poslednímu z nich „24 Hours“, se váže zmíněný koncert, který je součástí aktuálního turné. Silné melodie, brilantní hra na kytaru, rockový tah, ale i bluesové a soulové cítění, to vše obsahuje živelná show tohoto ve světě již přes svůj věk léta uznávaného amerického hudebníka.

Koncert začíná ve 20.00 hodin na adrese klubu Nová Chmelnice, Koněvova 219.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám