Hlavní obsah

Fenomén TEDGlobal dorazí k soutoku Labe s Orlicí

Novinky, Martin Němec

Živý stream z konference TEDGlobal Edingurg 2013 dorazí i do Hradce Králové. V polovině června bude v Bio Central uspořádán unikátní přenos konference myšlenek hodných šíření. Červnový stream promítaný souběžně na dvou plátnech pořádají organizátoři TEDxHradecKrálové, lokální obdoby konference TED.

Foto: Martin Němec

web_tedxhradeckralove

Článek

Tématem letošního TEDGlobal je Thing again. Podstatou konferencí TED je šíření myšlenek, které stojí zato předat dál.

Na TED konferencích se setkávají lidé z nejrůznějších oborů - technologie, design, umění či vzdělávání. Na jednom stupínku se tak při zapálených přednesech střídají univerzitní profesoři, novináři, prezidenti, režiséři či geniální fyzici nebo lékaři, kteří šíří svoje originální příběhy a obohacují tak všechny posluchače. Hradec Králové bude jediným tuzemským městem, kde bude možné streamový přenos shlédnout a zapojit se do lokální diskuze.

„Na konferenci do Edinburgu je prakticky nemožné se bez pozvánky dostat. Jen vstup přijde na 6000 dolarů a to je dost nejen pro Středoevropany. Proto do Hradce Králové přenášíme streamový přenos hlavní části konference,“ uvedl Petr Semrád, jeden z hlavních organizátorů akce.

V minulých ročnících na konferenci TEDGlobal vystoupili například Steve Jobs, Bill Clinton, britský vědec studující DNA Nick Goldman, americký neurovědec Daniel J. Siegel a další. Na lokálních konferencích pod licencí TEDx se přednášek zúčastnili např. architekt Adam Gebrian, psychiatr Tomáš Rektor či Hana Hanátová-Lustigová sestra slavného českého spisovatele a žena, která přežila holocaust.

Hradecký TEDGlobal Live stream se uskuteční 12. června od 19 hodin v Bio Central Hradec Králové. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám