Hlavní obsah

Fenomén současné world music Hindi Zahra zahraje poprvé v ČR

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra patří mezi nejvýraznější zpěvačky současné světové world music. Vystoupení této "berberské Edith Piaf" se uskuteční 24. listopadu od 19.30 hodin v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Archiv Hindi Zahra

Hindi Zahra

Článek

Hindi Zahra, která bývá přirovnávána k Manu Chao, Billie Holiday nebo Patti Smith, má za sebou více než 400 koncertů a přes 150 tisíc prodaných alb. Fanoušky oslovila skladbou Beautiful Tango ze svého prvního alba Handmade (2010), které ve Francii vyhrálo dvě ceny: Prix Constantin za nejlepší album roku a Victoires de la Musique za nejlepší world music album. Ve své hudbě mísí blues s originálním pojetím jazzu a chansonem s orientálními vlivy.

Vystoupení Hindi Zahra bývají plná spontaneity a energie, sentimentu i smyslné orientálnosti. Americký magazín The Wire ji právem popsal jako duchovní dceru Django Reinhardta a Billie Holiday. Tato charizmatická multiinstrumentalistka představí v Praze své nejnovější studiové album s názvem Homeland, které vyšlo na jaře tohoto roku.

V rámci aktuálního turné již naplnila velké kluby v Sofii i Bukurešti, před několika dny vystoupila v Royal Albert Hall v Londýně a dále se chystá vystoupit v Berlíně, Vídni, Wroclawi a v Praze. 

Hindi Zahra rozezní svůj hlas plný emocí 24. listopadu v Paláci Akropolis v Praze. Předskakovat jí bude pražská kapela BULK, která mísí balkánské lidové písně s originálním současným zvukem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám