Hlavní obsah

Farmářské trhy opět na scéně

Novinky, Eva Boráňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhé zimě konečně začíná počasí přát akcím pod širým nebem, stálicí mezi nimi jsou farmářské trhy nabízející čerstvé produkty z blízkého okolí.

Foto: Eva Boráňová
Článek

Farmářské trhy v Brně-Starém Lískovci už se za dobu svého trvání staly tradiční akcí, která nabízí nejen možnost nákupu jiného sortimentu potravin a dalších výrobků, než nalezneme v nabídce super a hypermarketů, ale také místem setkávání místních občanů. Pravidelným stánkem bývá kavárna s možností posezení s přáteli, což je mezi akcemi podobného typu jistě rarita.

Jaro přineslo možnost nákupu čerstvé zeleniny z produkce farmářů z okolí Brna. Přijeli i prodejci pečiva, jejichž stánek voněl do dálky stejně lákavě jako obchůdek s uzeninami. Zahradníci si mohli nakoupit sazenice pro své vlastní pěstování, na své si přišli i milovníci čerstvých ryb.

Ve stánku s medem bylo možné ochutnat kromě tradičních druhů jako je med lipový nebo luční i medy ochucené pěti procenty ovocné složky, což bylo velké lákadlo zejména pro děti. Na ty tentokrát mysleli i pořadatelé a na prostranství pro ně nechali postavit skákací hrad, kde se děti mohly vyřádit, než si maminky nakoupily nebo vypily kávu.

Marmelády a sirupy jako od babičky měly nejdelší frontu. Nejvzdálenější prodejce ze Slovenska přivezl jako obvykle široký sortiment výrobků z mléka, zejména oblíbených ovčích sýrů.

Ve Starém Lískovci na Osové se další farmářský trh bude konat až 20. července, ale na jiných místech Brna můžete nakoupit kvalitní místní suroviny na vaření i k přímé spotřebě mnohem dřív.

Reklama

Výběr článků

Načítám