Hlavní obsah

Falešného kriminalistu zadrželi praví policisté a nyní pátrají po poškozených

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Falešný kriminalista padl do rukou jeho pravých kolegů minulý měsíc. Upozornil na sebe razantní jízdou, po které při prohledávání vozu našli policisté falešný průkaz kriminalisty. Policisté nyní pátrají, zda zadržený nemá na svědomí trestnou činnost - o spolupráci v této souvislosti prosí i veřejnost.

Foto: Policie ČR

Falešný zadržený kriminalista

Článek

Řidiče, z něhož se nakonec vyklubal falešný kriminalista, zadrželi policisté 12. listopadu v Praze 6. Vozidlo BMW, které řídil, podrobili policisté po zastavení detailní kontrole, protože pátrali po věcech pocházejících z trestné činnosti.

„Při té našli v jedné z přihrádek černé pouzdro obsahující průkaz příslušníka služby kriminální policie a vyšetřování. Prověrkou v příslušných databázích policisté zjistili, že průkaz je falzum oproti odznaku, který je pravý a v evidencích je veden jako ztracený,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Dvaatřicetiletého muže obvinil vyšetřovatel z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny. Hrozí mu až tři roky ve vězení.

Vyšetřovatelé dále zjišťují, zda s falešným průkazem muž nepáchal nějakou trestnou činnost a prosí o pomoc také veřejnost. Kdyby občané přišli po styku s tímto mužem a jeho falešným průkazem, ať se přihlásí prvnímu policejnímu oddělení prostřednictvím linky 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám