Hlavní obsah

Falešné telefonáty zaměstnávají hasiče a policii na Rokycansku

Novinky, Tomáš Bertók

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři večery po sobě vyjížděla (nejen) jednotka Sboru dobrovolných hasičů ze Strašic na Rokycansku ke čtyřem falešným výzvám.

Foto: Tomáš Bertók

Renault Midlum 4x4 - výjezdový automobil SDH Strašice

Článek

První falešné oznámení se odehrálo 15. listopadu. Jednotka obdržela v 17.48 výzvu od krajského operačního střediska na požár velkokapacitního kontejneru v oblasti ubytovny ve Strašicích. Po průzkumu okolí nebyl nalezen požár, ani známky hoření a tak jednotky akci ukončily a vrátily se na základnu. Akce se účastnilo šest hasičů ze Strašického sboru, tři hasiči z Rokycan a policisté.

Druhá výzva přišla hned den poté, tentokrát ve 23.04. "Opět se jednalo o "hořící kontejner". Opět jsme provedli průzkum a poté ukončili akci. Zde se sešlo 5 hasičů ze Strašic, 5 z Rokycan a znovu policisté," uvedl jeden ze strašických hasičů.

Hned další den byli hasiči voláni ve 20.57 s výzvou požáru kuchyňské linky v rodinném domku. Cestou si hasiči nasadili dýchací techniku a v "plné polní" vyděsili jeho obyvatele. Na tento výjezd bylo nasazeno 11 hasičů ze Strašic ve dvou výjezdových vozech, 5 hasičů z Rokycan a policisté.

Zatím poslední výzva přišla včera, 18. listopadu ve 21.05. Tentokrát telefonista oznámil umístění bomby v panelovém domě. Zde se sešlo 10 hasičů ze strašického sboru, šest z Rokycan a mnoho policistů a kriminalistů, včetně psovoda se psem, speciálně vycvičeným na vyhledávání výbušnin.

Tyto výzvy nezaměstnávají pouze místní strašické dobrovolné hasiče, ale i profesionální hasiče z Rokycan, policisty a kriminalisty z Hrádku a Rokycan a strašickou obecní policii.

Výjezdy stojí nemalé finanční prostředky, nemluvě o tom, že pokud by v době hrátek neznámého oznamovatele skutečně někde hořelo, nebo došlo k jiné události, mohly jednotky chybět lidem, kteří je skutečně potřebovali.

Další informace se dozvíte na oficiálních stránkách SDH Strašice www.sdh-strasice.wbs.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám