Hlavní obsah

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně dočasně uzavře dva vchody do areálu

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně od pátku 13. března dočasně uzavře některé z vchodů do areálu nemocnice. Jedná se o vchody z ulic Leitnerova a Hybešova. Důvodem je snaha minimalizovat rizika spojená s výskytem viru COVID-19.

Foto: archiv FNUSA
Článek

Pro pacienty budou nadále fungovat hlavní vchod z Pekařské ulice do tzv. Hansenovy budovy a vchod pro dopravu i pěší z Mendelova náměstí.

„Žádáme veřejnost o pochopení tohoto opatření a děkujeme za vstřícnost. Snažíme se ochránit pacienty, personál, i veřejnost,” uvedl ředitel nemocnice Ing. Vlastimil Vajdák a dodal, že se ve Fakultní nemocnici u sv. Anny od minulého týdne pravidelně schází epidemiologický štáb, který řeší aktuálně všechny změny a opatření.

Na provoz FNUSA začíná dopadat i zavření škol, kvůli omezenému počtu personálu bylo nuceno uzavřít 10 lůžek (z celkového počtu 43) urologické oddělení.

„Zvažujeme nyní několik variant, jak rodičům z řad zdravotnického personálu pomoci s dětmi tak, aby se zase mohli vrátit do práce,” dodal ředitel Vlastimil Vajdák.

V úterý 10. března také vedení Fakultní nemocnice u sv. Anny zakázalo a zrušilo všechny pracovní cesty zaměstnanců nemocnice i jejího výzkumného centra do zahraničí. Rovněž zrušilo všechny akce pro veřejnost i zaměstnance, které nemocnice měla pořádat ve svém areálu nebo i mimo něj. Dotklo se to například velké mezinárodní konference Věda a konopí, která se měla konat 22. dubna v prostorách Hvězdárny a planetária Brno. Akce byla přeložena na podzim.

Reklama

Výběr článků

Načítám