Hlavní obsah

Facebooková výzva Transfúzní služby Agel v Šumperku se vyplatila

Novinky, Radka Miloševská

Transfúzní služba Agel v Šumperku využívá pro komunikaci se svými dárci moderní komunikační kanály, včetně sociálních sítí. Poslední Facebooková výzva o nedostatku krve, kterou Transfúzní služba zveřejnila na začátku tohoto týden, měla obrovskou odezvu a nejenom tu virální.

Foto: archiv Agel

Na odběry vyhrazené lidem, kteří se hlásili na základě výzvy na Facebooku, přišlo tento týden přes 300 dárců.

Článek

„Sledujeme trendy, kdy se dnešní doba často zaměřuje na propagaci na sociálních sítích. Rozhodli jsme se dárce oslovit touto cestou a vyplatilo se. Naše facebookové stránky s názvem Transfúzní služba a. s. sleduje již 3 200 lidí. A tento zdroj nám pro sdělení přišel jako nejúčinnější. Navíc informaci o chybějící krvi sdílelo mezi svými přáteli na sociálních sítích spousta dárců, a tak tímto způsobem přilákala dokonce šest nových prvodárců. I nadále však využíváme k oslovování dárců telefonické hovory a SMS zprávy s pozvánkou,“ uvedla marketingová pracovnice Transfúzní služby Bc. Tereza Hojgrová s tím, že výzvu si na sociální síti prohlédlo téměř 4 tisíce uživatelů a sdílelo pět desítek lidí.

Na odběry vyhrazené lidem, kteří se hlásili na základě výzvy na Facebooku, přišlo tento týden přes 300 dárců, mezi kterými byla i Lenka Vodrážková, která neváhala a přišla darovat krev. „V první řadě bychom chtěli poděkovat všem dárcům, kteří si udělají čas a přijdou darovat krev či plazmu. Paní Vodrážková pro to má jediný důvod, a tím je potřeba krve,“ dodala Hojgrová.

Lenka Vodrážková darovala krev po delší pauze a přiměla ji k tomu právě výzva na Facebooku. „V minulosti jsem krev dávala pravidelně, jsem také v registru dárců kostní dřeně. K dárcovství se vracím po pauze vynucené zdravotními komplikacemi. Zatím jsem darovala krev zhruba desetkrát,“ řekla Lenka Vodrážková, která byla s odběrem na Transfúzní službě Agel v Šumperku velmi spokojena a pochvaluje si především vstřícný a milý personál.

„Atmosféra je pro nás velmi důležitá, díky tomu máme mnoho dárců, kteří se k nám vrací právě kvůli týmu zdravotníků,“ míní Tereza Hojgrová.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje lékařské vyšetření. Další výhodou je možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, příspěvky od zdravotní pojišťovny, občerstvení, a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zájemci o darování krve či plazmy se mohou na Transfúzní službu Agel Šumperk objednávat telefonicky na čísle 724 612 674 nebo emailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz a jsou vřele vítáni. 

„Darovat krev nijak nebolí a dárci si odnesou příjemný pocit, že někomu pomohli,“ uzavírá Lenka Vodrážková.

Reklama

Výběr článků

Načítám