Hlavní obsah

Expozice Baťova institutu se kvůli zlínské rally uzavřou dříve

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 30. srpna se ve Zlíně uskuteční městská rychlostní zkouška Barum Czech Rally Zlín, která přinese v krajském městě řadu dopravních omezení. Jedno z nich se týká i Baťova areálu, v němž sídlí 14|15 Baťův institut. Ten zavře expozice o půl hodiny dříve.

Foto: Michaela Mitáčková

Právě po této silnici vede trasa městské rychlostní zkoušky.

Článek

Z důvodu bezpečnosti a bezproblémového průběhu uzavře institut muzejní a galerijní expozice již v 17:30, nikoliv v tradičních 18 hodin. Okolí 14|15 Baťova institutu se zcela pro dopravu uzavře v 17:45, kdy se na silnicích v okolí uskuteční různé závody motoristického klání Barum Czech Rally Zlín 2013.

Návštěvníci mohou své vozy parkovat v areálu a poblíž budov 14 a 15 pouze do 17:00. Ve stejnou dobu se uzavře i podzemní parkoviště pod platformou institutu a znovu se otevře až v sobotu 31. srpna v 7:00. Po celou dobu nebude možný přístup do podzemního parkoviště.

"Všem lidem se za tyto komplikace omlouváme a zároveň jim doporučujeme, aby si své vozy zaparkovali nebo přeparkovali mimo okolí budov našeho institutu a celé trasy městské rychlostní zkoušky," řekla ředitelka 14|15 Baťova institutu Lenka Struhárová-Jančaříková.

Vstup na platformu i do budovy 14 a 15 bude po dobu konání městské rychlostní zkoušky veřejnosti znemožněn. Tato opatření bude hlídat posílená ostraha. Jedna z uzavírek komunikací v okolí 14|15 Baťova institutu bude už i dnes, tedy ve čtvrtek 29. srpna v nočních hodinách, kdy mají závodníci možnost projet si trať páteční městské rychlostní zkoušky. Tato uzavírka se nijak výrazně nedotkne chodu institutu. Jen majitelé vozů, kteří by chtěli využít podzemních garáží pod platformou, se do nich nedostanou v době od čtvrtečních 22:45 do pátečních 1:30 hodin.

Mapa městské rychlostní zkoušky je ke stažení zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám