Hlavní obsah

Evropský taneční šampionát startuje v Ústí nad Labem

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již ve čtvrtek 14. června odstartuje v Ústí nad Labem Mistrovství Evropy street dance show a světový pohár disco dance 2012 s názvem Dance Shock.

Foto: Petr Krupička
Článek

Na zdejší zimní stadion dorazí přes dva tisíce soutěžících z celého světa (např. Skotska, Švédska, Německa, Polska, Slovenska, Srbska, Slovinska, Ruska, Běloruska a dalších zemí), kteří zde budou od 14. do 17. června bojovat o tituly mistrů Evropy street dance show a o vítězství ve světovém poháru disco dance 2012.

Již nyní je zřejmé, že se této soutěže zúčastní rekordní počet českých tanečníků. Ze všech koutů České republiky se právě do Ústí nad Labem sjede 830 českých reprezentantů  z 29 tanečních škol, které na tuto mezinárodní soutěž IDO (http://www.ido-dance.com) nominovala česká taneční organizace (www.czechdance.org).

„Rekordy trhají i počty přihlášených v disciplínách disco dance sólo, kde v dětské kategorii bude soutěžit 128 dívek,“ hlásí ředitelka soutěže a choreografka taneční skupiny Freedom Silvie Netíková. „Také v soutěži malých skupin disco dance bude narváno. V juniorské kategorii je přihlášeno 32 malých skupin.“

V porotě zasednou mezinárodní špičky v těchto tanečních stylech z Itálie, Slovinska, Slovenska, Ruska, Polska, Chorvatska a svého zástupce zde bude mít i Česká republika, kterou bude reprezentovat porotkyně Hana Kovalančíková z ostravského Akcentu. Na místo voluntary porotce pak zasedne druhý český zástupce Jiří Hubený, prezident Czech Dance Organization, který bude mít po boku slovenskou voluntary porotkyni Dominiku Kocourkovou. Předsedou poroty bude Johnson Kocjancic Fiona ze Slovinska, vedoucím soutěže pak Edilio Pagano z Itálie.

„Soutěžit se bude ve všech věkových kategorií children, juniors a adults, a to v sólech, duetech, malých skupinách (max. 7 tanečníků) nebo formacích (max. 24 tanečníků),“ informovala Silvie Netíková.

Začátek soutěže je podle předběžného harmonogramu ve čtvrtek od 9 hodin a tančit se bude zhruba do 21 hodin. Čtvrteční finále je plánováno na 16.30 hodin. V pátek se bude soutěžit také od 9 do 21 hodin a finále by mělo proběhnout po 17. hodině. V sobotu se začne již o hodinu dříve v 8 hodin a konec je naplánován na 22. hodinu. Finále proběhne asi od 19 hodin. Poslední den bude soutěž zahájena v 9 hodin a ukončena kolem 20 hodiny, finále je plánováno na 16 hodinu. Vítěze čekají medaile, poháry a diplomy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám