Hlavní obsah

Evropská vlna v kimonech míří na Prahu

Novinky, Jana Horáková

Rychlost, přesnost, síla, dynamika, ale i napětí a slzy z prohry i výkřiky štěstí z výhry - to vše můžete vidět na Evropském poháru na pražské hale Sparta, kde se představí evropská špička judistů ve své vrcholové formě. Přijďte fandit a podpořit české reprezentanty a české olympioniky.

Foto: www.uskjudo.cz

Judisté z Prahy

Článek

V sobotu a neděli 23. a 24. června přivítá Praha účastníky Evropského poháru mužů a žen v judu pod názvem Noris Cup. Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z posledních turnajů před OH v Londýně, lze zde očekávat zajímavé osobnosti evropského juda.

Noris Cup se v České republice koná každý rok a i letos předvede zápasy na evropské úrovni. K dnešnímu dni je přihlášeno 433 judistů z 33 zemí. Naše republika vysílá do bojů pod českými barvami 51 borců.

Těšit se můžete zejména na české "londýnské" olympioniky Jaromíra Ježka (-73 kg), Jaromíra Musila (-81 kg) a nejvýznamnějšího tahouna pro zahraniční úspěchy posledních let Lukáše Krpálka (-100 kg).

K vidění tu bude mnoho dalších známých českých judistů. Například Pavel Petřikov, kterému olympiáda utekla pouze o pár bodů, dále David Dubský, Václav Sedmidubský, Jindřich Turek, bratři Ječmínkovi i Hlaváčkovi. Dále se představí i Michal Krpálek a Michal Horák, kteří dominovali letos na únorovém světovém poháru v Praze. Do bojů vstoupí i čerstvý vicemistr veteránů Libor Švec. Celé české družstvo čítající 51 jmen půjde dravě po medailích a chce silnou podporu v hledišti. Proto svoláváme všechny fanoušky juda, aby pomohli v hale vytvořit ideální podmínky.

Turnaj je klasicky rozdělen do dvou dnů. V sobotu se utkají nízké váhy mužů -60 kg, -66 kg, -73 kg a nízké váhy žen -48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg. V neděli vstoupí do haly těžké váhy mužů a to do -81 kg, -90 kg, -100 kg a +100 kg. Ženy se v neděli představí ve váhách -70 kg, -78 kg a +78 kg. 

Zahájení obou dnů je stejné a proběhne vždy v 10 hodin ráno a tím se odstartují vyřazovací boje. Systém soutěže je nastaven na KO se čtvrtfinálovou repasáží. Finálové bloky budou na konci dne.

Po turnaji se evropská vlna v kimonech přemístí za stejné účasti na čtyřdenní soustředění do Nymburku. Soustředění bude taktéž veřejnosti přístupné a zaměřené pouze na cvičné zápasy randory. 

Více informací o turnaji a soustředění naleznete na www.uskjudo.cz, nebo na www.judokrpalek.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám