Hlavní obsah

Escualo Quintet přiveze na Festival F. L. Věka argentinské tango

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předposlední koncert IX. ročníku proběhne ve znamení tanga a uskuteční se v neděli 27. října v prostorách showroomu společnosti Servisbal Obaly s. r. o., mnohaletého významného partnera festivalu.

Foto: Escualo Quintet (archiv)

Na festivalu F. L. Věka se v neděli 27. října premiérově představí jedinečné seskupení profesionálních instrumentalistů Escualo Quintet

Článek

Premiérově se na festivalu představí jedinečné seskupení profesionálních instrumentalistů Escualo Quintet ve složení Jakub Jedlinský (bandoneon), Vít Chudý (housle), Petr Beneš (el. kytara), Ivan Vokáč (klavír) a Tadeáš Mesany (kontrabas), které provede posluchače světem argentinského tanga od jeho počátků až po současnost.

Tento mladý soubor, co do nástrojového obsazení identický s kvintetem argentinského hudebníka a skladatele Astora Piazzolly, již absolvoval řadu prestižních vystoupení v dramaturgii mezinárodních festivalů. V interpretaci se zaměřuje na kombinaci hudebních stylů tanečních - Tango típico a koncertního stylu - Tango nuevo, které je strhující syntézou temperamentního argentinského folkloru, klasické hudby a jazzu.

Spolu s kvintetem vystoupí zpěvačka a skladatelka Gabriela Vermelho, která se řadí mezi nejvšestrannější a nejpozoruhodnější osobnosti naší hudební a divadelní scény a která za roli čarodějky Evy v muzikálu Balada pro banditu brněnského divadla Husa na provázku obdržela cenu Alfréda Radoka. Zejména její nekonvenční přístup k hudebnímu vyjadřování z ní činí umělkyni v jednoznačné disciplíně nezařaditelnou.

Koncert není zařazen do abonmá a začíná v 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám