Hlavní obsah

Erik Truffaz zahraje jediný koncert v Čechách - v Českých Budějovicích

Novinky, Jiří Grauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarský trumpetista, často představovaný s přídomkem "otec elektronického jazzu", přijíždí v říjnu na jeden koncert do Čech a jeden na Moravu. Na jihu jej 11. října čeká pódium jazzbluesového klubu Highway 61 a jako předkapela místní křídlovkový projekt Bobesh.

Foto: John Beer

Erik Truffaz Quartet - Jihočeský jazzový festival 2011

Článek

Přední jazzová jména nejsou již jen výsadou velkých pražských scén, ale stále častěji se vyskytují i na regionálních scénách, kde postupem času dozrává publikum, jež je schopno ocenit  i náročnější hudební projekty.

Erik Truffaz  přiveze do jižních Čech svůj kvartet doplněný o objev švýcarské alternativní scény, mladou zpěvačku Annu Aaron. Její hlas a částečný posun v Truffazovo hudebním projevu vytváří hudbu, která má potenciál oslovit i daleko širší publikum než jen tradiční jazzové. Stačí si poslechnout poslední album El Tiempo de la Revolución s A. Aaron. Řada songů má potenciál stát se rozhlasovými hity.

ErikTruffaz se již v Budějovích objevil v létě roku 2011 na památném koncertu na náměstí Přemysla Otakara II. Na velké open air scéně a velké ploše volného prostoru náměstí  dostávala jeho trubka skoro až kosmický rozměr. Říjnový koncert bude zase z úplně jiného soudku. Klubová scéna Highway 61 umožní maximálně dvěma stům divákům velmi intimní kontakt s touto, dnes již neoddiskutovatelně jazzovou hvězdou.

Erika Truffaze uvede na podium pátečního večera křídlovka Jiřího Hebíka z kapely Bobesh. Uskupení, které se vyvinulo z funky, reggae kapely He Band, představuje tvorbu založenou na  hebkém zvuku křídlovky, tzv. smooth jazz.  Jední se o poměrně nový hudební projekt, v jižních Čechách hudebním stylem ojedinělý. Kapela v srpnu 2013 předskakovala v rámci Jihočeského jazzového festivalu hvězdné formaci Jazzanova a u publika se dočkala výborných ohlasů.

Více informací o koncertu najdete na www.jcjf.cz a www.club-highway61.unas.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám