Hlavní obsah

Elsa zase hledá Olafa. Přijďte jí s dětmi na pomoc do zámku Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Mníšku pod Brdy má otevřeno i v listopadu. O víkendu navštivte klasické i speciální okruhy, prohlídky pro děti, Kouzelné sklepení nebo výtvarnou dílnu.

Foto: Anna Čelouchová

Zámek je otevřen i v listopadu.

Článek

V sobotu 3. listopadu potkají rodiny s dětmi při prohlídce zámeckých komnat oblíbenou ledovou královnu Elsu. Přijela se podívat, jak vypadá podzim, který ze své pohádky nezná. Vzala s sebou svého kamaráda Olafa, ale ten se opět zatoulal. 

Pomohou jí děti s hledáním? Podívají se do kaple mezi andělíčky, pod nábytek, který vypadá, jako by chtěl utéct, do krbu a do komína nebo do dřevěné truhly, do které se vejde i poklad.

I pro dospělé návštěvníky a větší děti je připravena kostýmovaná prohlídka s názvem Mitrovicové ve službách císařské diplomacie. Při prohlídce reprezentačními prostory zámku se vrátí do doby Rudolfa II. a připomenou si osudy císařské delegace vyslané do Cařihradu. Prohlídka je doplněna zábavným kvízem i ukázkami ze starého cestopisu.

V neděli 4. listopadu je na programu dětská Pohádková prohlídka o zámeckých strašidýlkách. Při ní děti navštíví pokojíky, ve kterých bydlela paní hraběnka, pan baron, nebo kde si hráli místní malí šlechtici. A uslyší vyprávění o jejich oblíbených strašidýlkách.

Po oba víkendové dny jsou v zámku otevřeny také dva návštěvnické okruhy s klasickým výkladem, Kouzelné sklepení s pohádkovými bytostmi a výtvarný ateliér pro děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám