Hlavní obsah

Elektrokrásky na čtyřech kolech se představují v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expozice Elektrokrásky se nachází v krásném prostředí obchodního domu FORUM Nová Karolina v Ostravě na Jantarové ulici. Expozice elektromobility se nachází před obchodním centrem a ve všech poschodích "Karoliny".

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 15.4.2016. Elektrokrásky v Ostravě.

Článek

Expozice Elektrokrásky je pravděpodobně nejrozsáhlejší prezentací elektromobilů, příslušenství a hybridních a nových technologií pro širokou veřejnost v České republice.

Na výstavě se vedle Centra bezpečné jízdy - Libros Ostrava podílí i Vysoká škola báňská - TU Ostrava, Magistrát města Ostravy. K vidění jsou elektrovozidla značky BMW, Nissan či Tesla.

Expozice se nachází:

Venkovní prostory centra: Možnost zkušebních jízd v elektromobilech a na elektrokolech, možnost prohlídky elektroautobusu.                                 

V podzemní garáži u automyčky je nabíjecí stanice, možnost zkušebních jízd v elektromobilech.                                                                         

V prvním a druhém patře se nachází expozice elektrokol, elektromotorky, elektro zdravotní technika a špičkové, krásné elektromobily a nabíjecí stanice.

V sobotu 16. dubna se uvnitř i vně OC FORUM Nová Karolina uskuteční od 11.00 do 18.00 hodin semináře, přednášky a ukázkové jízdy za přítomnosti vybraných vystavovatelů z řad soukromých majitelů a zavedených autosalónů.

Pro návštěvníky výstavy e připraven doprovodný program. Vedle tanečního představení Janáčkovy konzervatoře a gymnázia Ostravy nebo futuristicky laděné elektroboogie tanečníka Patrika Ulmana čeká na návštěvníky a především děti tzv. BIKELAB. Zde si budou moci příchozí vyzkoušet výrobu elektřiny pro domácí spotřebiče prostřednictvím jízdy na kole. Pro nejmenší bude v 1. patře připravena dopravní školka.

Unikátní prezentace studentského projektu StuentCar Fakulty metalurgie a materiálové inženýrství VŠB - TU Ostrava představí modely, které univerzitě získaly celosvětový věhlas. Fakulta elektroniky a inženýrství z téže univerzity bude prezentovat elektromobil Kaipan.

Návštěvníci výstavy budou mít také možnost nahlédnout do historie elektřiny a jejího zavádění, a to díky koncepční výstavě o životě Františka Křižíka, významného českého vynálezce a technika, kterou do centra výstavy zapůjčilo město Plánice, kde se Křižík v roce 1847 narodil.

Výstava Elektrokrásky předchází ostravské etapové zastávce Electric Marathonu 2016 (24. května), evropskému závodu elektromobilů ze Lvova do Monte Carla.

„Mottem závodu elektrovozidel je podpora elektromobility, jehož etapovou zastávku letos v Centru bezpečné jízdy Libros Ostrava hostíme,” shrnul informace Ing. Dalimil Frič, předseda představenstva sdružení Ostrava Bezpečná Doprava!!!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám