Hlavní obsah

Elektrofolková skupina Listolet představuje své debutové album

Novinky, Ondřej Smolka

Tajný měsíc mezi říjnem a listopadem a elektrofolková kapela z Brna - to vše se skrývá pod tajemným názvem Listolet. Na konci září vydali debutové album, koncem října je pokřtili a 17. listopadu představí publiku ve Valašském Meziříčí. Na koncert v M-klubu si pozvali Jitku Šuranskou. Koncert začne ve 20.00 hodin.

Foto: Promo foto LISTOLET

Listolet představí své první album.

Článek

Poté, co se definitivně rozpadla zlínská skupina Krutý omyl, se dva kamarádi a bývalí členové Tom Háček a Kuba Navrátil pokusili o založení nové skupiny. Měla dostat tajemný název Listolet. Pokus se však nezdařil a projekt ležel několik let pouze v duších obou aktérů.

V šuplíku však leželo několik nezrealizovaných písní, což vedlo k jejich realizaci a vznikl tak jednorázový projekt s původním názvem Listolet. V prosinci 2008 byla nahrávka doladěna a smíchána, jenomže písně neměl kdo hrát a tak vše opět skončilo v šuplíku. Teprve po třech letech od realizace vše v klidu dozrálo a konečně vznikla ona vysněná kapela. Skupina Listolet se tak rozrostla o nové členy: Marka Vráblíka (baskytara), Martina Susedíka (elektronická kytara) a Petra Kuczmana (bicí).

Jako rychlostí světla začala mít živá vystoupení skupiny Listolet úspěch, který vedl ke znovuvydání původní desky. Ta vyšla na konci tohoto září a stojí na folkrockovém základu doplněném o jemnou elektroniku a melodické dechové linky. Kluci z kapely ji pokřtili v listoletecký večer, na přelomu října a listopadu, a vyjíždějí na turné, v rámci kterého se zastaví právě ve Valašském Meziříčí.

Hostem večera bude bývalá členka známé meziříčské skupiny Docuku Jitka Šuranská.

Vstupenky lze zakoupit v Informačním centru ve Valašském Meziříčí nebo online na stránkách www.kzvalmez.cz u události akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám