Hlavní obsah

Eduard Vyhlídal připravuje další výstavu svých obrázků, tentokrát v Brně-Komárově

Novinky, Jiří Smutný

Knihovna Jiřího Mahena, pobočka v Brně - Komárově, Černovická 2b, představí v lednu kolekci prací z tvorby židlochovického výtvarníka Eduarda Vyhlídala s názvem Moravské obrázky.

Foto: Jiří Smutný

Z tvorby Eduarda Vyhlídala

Článek

Eduard Vyhlídal je sice už devatenáct let v důchodu, ale stále je činný a aktivní. Původním povoláním pedagog žije v Židlochovicích a již déle než půl století působí v oblasti kultury.

V současné době se věnuje zejména práci v městském vlastivědném archivu a ve volných chvílích kreslí zajímavé obrázky. Jako téma si vybírá většinou krajinu, ale nepohrdne ani městskými nebo vesnickými motivy. Jeho oblíbenými místy jsou Vysočina, jižní Morava nebo Šumava.

Autor svoje práce prezentoval již na mnoha samostatných i kolektivních výstavách, nejčastěji v Židlochovicích, Rajhradě nebo Brně. Mnohé z jeho výstav byly prodejní, přičemž výtěžek z prodeje vždy věnoval na charitu nebo na podobnou bohulibou činnost.

Výstava bude přístupná ve výpůjční době knihovny, tedy v pondělí od 13 do 18 hodin a ve středu od 10 do 12 a od 13 do 18 hodin, a to od 4. do 31. ledna 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám