Hlavní obsah

Dvakrát okradl invalidního vozíčkáře

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berounští kriminalisté pátrají po lupiči, jehož podobiznu se jim podařilo sestavit. Zloděj okradl v srpnu a září 37letého invalidního vozíčkáře. Při první loupeži mu asistoval kumpán. Invalida jel v obou případech navštívit svého kamaráda, je možné, že zloději si ho předem vytipovali.

Foto: PČR Beroun
Článek

V jednom případě postiženého poblíž nákupního domu Lidl v Berouně kontaktovali dva neznámí muži tmavé pleti, kteří se s ním dali do řeči. Potřebovali rozměnit peníze a v nestřeženém okamžiku, kdy se bavil s jedním z nich, mu druhý, z brašny, kterou má zavěšenou na svém vozíku, odcizil dva tisíce korun.

„V druhém případě ho jeden muž z předchozí dvojice opět zastavil na cestě poblíž obchodního domu Lidl, kdy ho žádal o půjčení desetikoruny na autobus. V tomto případě jel pachatel na jízdním kole nezjištěného tipu a značky. Poškozený ze své brašny vyndal kovovou minci a v tom okamžiku mu pachatel sdělil, že už jí nepotřebuje, a že mu jí vrátí zpět do brašny. Poté z místa odešel. Poškozený následně zjistil, že mu chybí tisíc korun,” informovala tisková mluvčí Policie ČR v Berouně Marcela Pučelíková. 

První případ invalida policistům neoznámil. Až poté, co došlo k jeho okradení podruhé, zkontaktoval policisty a vše nahlásil. V obou případech se s největší pravděpodobností jednalo o stejného pachatele. Popis druhého spolupachatele z prvního případu si muž již nevybavuje.

Na základě jeho výpovědi znají policisté jeho popis: Muž tmavé pleti ve věku okolo 20let, štíhlé postavy, vysoký zhruba 160 cm, krátce střižené tmavé vlasy, hubený obličej s pokřivenými ústy a předkusem. Oblečen byl do tmavých teplákových kalhot, mikiny, na nohou měl sportovní obuv.

Reklama

Výběr článků

Načítám