Hlavní obsah

Dvacítka nablýskaných veteránů přijede do center zimních sportů v Jeseníkách

Novinky, Alena Kiedroňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podhorská jízda stařičkých veteránů Trofeo Ski Jeseníky přivede o víkendu 20. a 21. září do Jeseníků nepochybně nejen milovníky historických vozidel, rodiny s dětmi, ale také labužníky – v Malé Morávce a Karlově se totiž bude právě konat tradiční Festival řízků.

Foto: archív organizátorů TROFEO

Na startu TROFEO Ski Jeseníky bude dvacet vozidel povětšinou z předválečné éry 20. století.

Článek

Trasa dvacítky registrovaných vozidel povede mezi novými či zmodernizovanými centry zimních sportů v moravskoslezské části Jeseníků a právě tam se vozidla po určený čas zdrží. Zájemci si je mohou prohlédnout zblízka, ale také se setkají s šestinásobným vítězem Rallye Paříž – Dakar, jezdcem Tatry Karlem Lopraisem. Jeho autogramiáda se chystá na neděli v čase mezi 11. a 12. hodinou do Hudební haly Horských lázní Karlova Studánka.

„Ať už se vydáte do kteréhokoli místa, můžete se těšit na netradiční zážitky. Třeba v areálu Avalanche v Dolní Moravici to budou horkovzdušné balóny a na Myšáku v Malé Morávce-Karlově vyhlídkové lety vrtulníkem. Samozřejmě program počítá s dětmi, atrakcemi i soutěžemi pro ně a hezkými cenami pro nejlepší,“ potvrdila za organizátory ze společnosti Femimine Bruntál Ing. Marcela Rotter.

TROFEO jízdy podporuje Česká centrála cestovního ruchu CzechTourism. Jejich smyslem je představit veřejnosti zajímavá a unikátní místa, která stojí za to vidět a poznat, strávit tam svou dovolenou. Projekt ukáže Jeseníky jako zdravý, průmyslem nedotčený region s čistým vzduchem a úžasnou přírodou pro báječnou dovolenou pod nejvyšším vrcholem Moravy a Slezska Pradědem. Jde již o čtrnáctý díl série TROFEO, tentokrát s podporou Moravskoslezského kraje a Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje. 

Program v areálu Avalanche v Dolní Moravici začíná v sobotu v 9 hodin. Odtud v 10.20 hod odstartuje spanilá jízda veteránů, které pojedou do Ski areálu Annaberg v Andělské Hoře. Po hodinovém programu na místě vyjedou v pravé poledne do Ski areálu Myšák do Karlova pod Pradědem.

„Přijeďte s dětmi k nám, můžete jako rodinný tým vyrábět velká papírová auta - veterány. Pro autory nejlepších máme prima ceny, které bude předávat Karel Loprais a další hosté,“ zve Myška z Myšáku, kamarádka všech děvčátek a kluků.

Papírová autíčka pak půjdou ve 14 hodin do soutěže Autem z kopce do kopce. Nejrychlejší tým čeká chutný domácí dort. Program na Myšáku je dvoudenní, v neděli tady bude pro děti lanová dráha a terénní koloběžky. Z Myšáku vyrazí TROFEO Ski Jeseníky v sobotu v 15 hodin a zamíří do areálu Kopřivná v Malé Morávce, kde si veřejnost může veterány  prohlížet až do půl šesté. Kdo bude chtít zažít více adrenalinu, může vyzkoušet atraktivity Fun parku na Kopřivné.

Neděle přinese open air muzeum historických vozidel pře Letními lázněmi v Horských lázních Karlova Studánka. Bude tady od 9 do 15 hodin. Pokud se sem vypraví další majitelé krásných veteránů, pořadatelé jim rádi poskytnou místo vedle vozidel absolvujících TROFEO jízdu.

„Zveme širokou veřejnost na víkend do Jeseníků, určitě se pobavíte,“ dodala Ing. Marcela Rotter.

Reklama

Výběr článků

Načítám