Hlavní obsah

Dva víkendy po sobě se bojovalo o tituly mistrů ČR v artových disciplínách

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva víkendy po sobě bojovali nejtalentovanější tanečníci z celé země v technicky nejnáročnějších disciplínách show, modern, jazz dance a balet o tituly mistrů České republiky, a to v rámci nejmasovější taneční soutěže formací Dance Life Tour 2012.

Foto: Petr Krupička
Článek

O víkendu 19. května se do Sportovní haly AC SPARTA v Praze v Podvinném mlýně sjelo téměř 1400 tanečníků, kteří sem přivezli 92 formací.

K nejúspěšnějším patřil bohumínský taneční klub Radost, jehož tanečníci s formacemi (max. 24 tanečníků) vybojovali hned čtyři zlaté medaile v show, modern a jazz dance, dále pražské taneční studio Emotion, které si odváželo tři zlaté medaile (modern dance a balet) a ostravský Akcent se dvěmi zlatými medailemi z extraligy show dance a jednou zlatou z druhé ligy. Dvě extraligová zlata si odváželi také tanečníci Miráklu Sokolov a po jedné zlaté extraligové medaili vybojovaly i kluby HPM Dance studio Pardubice a Actiwity S.C. V druhé lize stáli na nejvyšším stupínku také tanečníci VIVAjump Teplice, TS Žába Veselí nad Lužnicí, ZUŠ Rýmařov, Stardance Chomutov a Tanečního studia Lenky Bachové.

Další víkend pokračovalo MČR v artových disciplínách a také v disciplíně street a disco show, ale tentokrát se do sportovní haly v Lounech sjelo téměř 600 tanečníků, kteří zde od pátku 25. až do neděle 27. května bojovali se svými sóly, duety a malými skupinami.

Porota během tří dnů zhlédla přes 330 choreografií a rozdala neuvěřitelné množství medailí. Zcela nejsilnější zastoupení zde měl bohumínský klub Radost, který si také odvážel 21 zlatých medailí za show, modern a jazz dance. Po sedmi zlatých vybojovaly shodně i kluby TS Emotion v baletu, jazz a modern dance a TS Mirákl Sokolov v jazz a modern dance. Čtyři zlaté putovaly i do ostravského Akcentu, jehož tanečníci soutěžili v show dance a street a disco show, a do libereckého Taktu, který bojoval ve street a disco show.

Tři tituly mistrů ČR ve stejné disciplíně získalo i pražské AT Studio Domino a po dvou titulech vybojovaly kluby TŠ Hubený Prostějov (street a disco show), Stardance Chomutov (show dance) a Baletní studio při Moravském divadle (balet). Jednu zlatou medaili v tomto klání získala i ZUŠ Rýmařov v modern dance a Beethoven D.C. EXE Chomutov ve street a disco show.

Diváci měli po oba víkendy možnost vidět naprosto úžasné umělecké předvedení tance. Zmíněné disciplíny totiž využívají především klasické taneční techniky a hlavním cílem tanečníků show, modern a jazz dance je zaujmout diváka kombinací tanečního umění, nápadu, náznaku děje, ale také zajímavými kostýmy, v show dance i kulisami a rekvizitami.

Nejlepší tanečníky v artových extraligových disciplínách čeká postup na mezinárodní soutěže. Tanečníci show dance vyrazí 25. až 28. října na mistrovství Evropy do Maďarska a 26. listopadu až 1. prosince na mistrovství světa do Německa. Mistrovství světa v jazz a modern dance a světový pohár v disciplíně balet proběhne 3. až 7. října v Německu, mistrovství Evropy jazz dance a světový pohár modern dance a aletu pak 5. až 9. prosince v Polsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám