Hlavní obsah

Dva týdny bez mobilu nabízí putování se zážitkovým kurzem Cesta ženy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý život je o hledání, každý má vlastní cestu, vlastní cíl. Konce jsou různé, uměřené touze a odhodlání dotáhnout věci do konce. Ale někdo jen hledá a nenachází. Má to vůbec smysl? Vlastní - uměřené - tempo pro život budou od 1. do 16. července hledat účastnice zážitkového kurzu Cesta ženy.

Foto: Prázdninová škola Lipnice
Článek

Jde se o jeden z počinů českého leadera zážitkové pedagogiky, Prázdninové školy Lipnice, která byla založena před 40 lety. Zaměřuje se na bohatost aktivit v životě žen a na objektivní i subjektivní možnosti jejich časového, fyzického i emocionálního skloubení/sladění.

Účastnice putují dva týdny krajinou, na bedrech se vším, co potřebují k životu. Kurz poskytne odstup od každodenních starostí a nabídne možnost vyzkoušet si jednoduchý, a svobodný život bez běžných povinností.

Vyčistění mysli a sdílení zážitků

„Dva týdny jen jdu, jím a spím. Nekoukám na mobil, nesleduju hodiny, nejsem online. Mám minimální kontakt se svým běžným životem a cítím, jak se vnitřně zklidňuji. I přesto, že denně ujdu dvacet kilometrů, odpočívám,” popisuje své dojmy loňská účastnice kurzu Jana.

Program napomůže hledat odpovědi na otázky, které si často nemají čas ani položit: Co z toho všeho, co děláš, opravdu chceš? Co tě baví? Co tě nabíjí? A co tě ničí? Sdílení myšlenek v ženské skupině pak umožní nahlédnout na vlastní žití z jiných úhlů/stran/očima jiných a dodá inspiraci pro řešení malých těžkostí i velkých problémů.

Pár dnů dá mnohdy více než měsíc

Cesta ženy je jedním z více než desítky letošních kurzů nevládní neziskové organizace Prázdninová škola Lipnice (Prázdninovky).

„Prázdninovka rozvíjí lidské osobnosti pomocí kurzů naplněných hrou, pohybem, tvořivými dílnami, netradičními zážitky a velkým přátelstvím, kde během několika dní prožijete více, než za měsíce běžného života. Věříme, že díky poznání sebe sama, prožijí lidé svůj život radostněji a odpovědněji, a ovlivní pozitivně i svět kolem sebe,” tvrdí Andrea Kosařová, instruktorka Prázdninovky a organizátorka kurzu Cesta ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám