Hlavní obsah

Důvěřivá žena naletěla na trik s vojákem v zahraničí

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další případ, kdy žena doplatila na svoji důvěřivost a nechala se sladkými řečmi oklamat údajným vojákem, řeší v těchto dnech uherskohradišťští policisté.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Mladá žena si začátkem roku začala přes sociální sítě psát s údajným vojákem pracujícím v zahraničí. Po krátké komunikaci se na ni s důvěrou obrátil, že by si u ní potřeboval uschovat nějaké cennosti, peníze a oblečení, které nechce mít u sebe,“ uvedla dnes policejní mluvčí Milena Šabatová.

Žena mu v dobré víře vyšla vstříc a s návrhem, že jí vše pošle v balíku, souhlasila. Jenže to ještě nevěděla, že bude vyzvána k uhrazení poplatku za zásilku ve výši 1 700 eur s tím, že pokud nezaplatí, budou jí účtovány další peníze za jeho uložení.

„Ihned tedy napsala vojákovi, co to má znamenat. Ten ji uchlácholil, že jakmile dostane zásilku, může si z ní vzít peníze, které pokryjí veškeré její výdaje,“ řekla policistka.  

Poplatek tedy uhradila, ale balík nikde. Nato jí muž sdělil, že se nemá čeho obávat. Tvrdil, že zásilka jistě dorazí a že posílá další, ve které je spousta peněz. Za ni měla zaplatit další poplatek, a to 6000 eur.

„Naštěstí ale mladá žena prozřela včas. Začala tušit, že jde asi o podvod.  Proto se obrátila na policii. Důvěřivost ji tak stála bezmála 47 tisíc korun. Podvodník, který se vydával za vojáka, je nyní podezřelý z trestného činu podvod, za což mu po dopadení hrozí až dvouleté vězení,“ dodala Milena Šabatová.

Reklama

Výběr článků

Načítám