Hlavní obsah

Dušnický pěvecký sbor Cantabo tibi vystoupí v Horních Beřkovicích

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková
Aktualizováno

Amatérský pěvecký sbor Cantabo tibi vystoupí 17. prosince v hornobeřkovickém Multicentru.

Foto: Dagmar Stehlíková

pozvánka

Článek

V čase předvánočním, v úterý 17. prosince od 19:30 se v Multicentru v Horních Beřkovicích uskuteční vánoční koncert amatérského sboru Cantabo tibi. Jedná se o sbor z obce Dušníky, který spontánně vznikl, jako skupinka zpěváčků koled pod obecním vánočním stromem v Dušníkách, kde pravidelně vystupuje vždy 23. prosince.

V posledních letech se k souboru připojil kytarista a v posledních dvou letech je jejich zpěv doprovázen i dalším, v pořadí již druhým členem hrajícím na klávesy.

Za podpory starosty obce Stanislava Hodíka a obce (resp. obecního úřadu), která sboru zajišťuje zázemí na zkoušky i materiální pomoc, se vystoupení tohoto sboru pod vánočním stromkem s profesionálními zvukaři v posledních pěti letech stále zkvalitňuje, a proto se sbor rozhodl v letošním roce vystoupit i na jiných místech než v jejich „rodné“ obci. Připravil si tři vystoupení v obcích Libotenice a Oleško a v Multifunkčním centru v Horních Beřkovicích.

Největší radost mají však všichni z toho, že se zvýšil zájem dalších dětí a soubor se stále rozrůstá. Tento sbor je amatérský, zkouší vždy od září do Vánoc a samozřejmě se tedy nemůže srovnávat s profesionálními sbory. Nejdůležitější je však zájem dětí o nějakou činnost, resp. smysluplné trávení jejich volného času.

A na co se tedy v Horních Beřkovicích můžete těšit? Na hodinové vystoupení, ve kterém si poslechnete zhruba 20 koled a písní. A samozřejmě si sbor připravil i každoroční novinku. Vstupné na tuto akci je dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám