Hlavní obsah

Dům seniorů Kdyně získal dotaci na další vzdělávání svých zaměstnanců

Novinky, Jaroslav Baďura

Klienti Domu seniorů Kdyně, zařízení s pěti hvězdičkami za špičkovou péči, se dočkají ještě lepších služeb. Dům seniorů uspěl se žádostí o dotaci na projekt s názvem Být všem blíž. Záměrem projektu, který potrvá 21 měsíců, je podpořit proces celoživotního učení a vzdělávání pracovníků DS Kdyně.

Článek

Ředitel Domu seniorů Kdyně Jakub Žákavec řekl, že zaměstnanci si budou prohlubovat své znalosti v oblasti bazální stimulace, kinestetické mobilizace, biografického modelu péče a v komunikačních dovednostech v sociálních službách, a to v rámci 9 akreditovaných kurzů s rozsahem 760 hodin.

Domov seniorů Kdyně je pětihvězdičkovým domovem. Toto nejvyšší ocenění získal jako první domov v kraji. Dále je nositelem certifikátu Pracoviště Bazální stimulace. Domov poskytuje dlouhodobé pobytové služby pro 104 obyvatel. Průměrný počet zaměstnanců je 71, z nichž převážná část je zapojena přímo do projektu.

"Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců úzce souvisí s posláním DS Kdyně: podat pomocnou ruku těm, kteří již tímto světem sami „jít“ nemohou a vytvořit pro ně kvalitní podmínky pro prožívání podzimu života. K tomu je nezbytné disponovat profesionálním a motivovaným týmem zaměstnanců, kteří rozumí potřebám seniorů a adekvátně na ně reagují, umí naslouchat klientům a komunikovat s nimi," uvedl ředitel Jakub Žákavec.

Hlavním cílem projektu je podpora dalšího vzdělávání pracovníků DS Kdyně, prostřednictvím účasti v akreditovaných kurzech. Mezi další cíle patří zvýšení podílu kvalifikovaného personálu, stabilizace a motivace pracovníků a naplnění standardů kvality poskytovaných služeb pomocí inovace zdělávání a implementací moderních nástrojů a přístupů v péči o seniory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám