Hlavní obsah

Duch Woodstocku opět povstal, Simeon Soul Charger míří do Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atmosféru a duch doby hnutí hippies, protknutou kromě ideálů míru a lásky i tehdy nezbytnou vůní konopí a spojenou s konáním legendárního festivalu ve Woodstocku, navodí v písecké Podčáře autenticky znějící a vyhlížející, avšak věkem rozhodně nepamětnická mladá kapela, původem z USA.

Foto: archiv
Článek

Simeon Soul Charger, zařazovaní mezi psychedelické kapely nové generace Woodstocku, se dali dohromady v roce 2008 v Akronu ve státě Ohio. Běh času je o tři roky později zavál nikoli do dávného sanfrancického centra hippie kultury High Ashbury, ale na evropský kontinent. Konkrétně do končin Bavorska, charakteristického spíše tóny dechové hudby, produkované kníratými sedláky v kožených kalhotách, figurkách dobře nám známým z kultovních filmů pro dospělé, tajně kopírovaných za časů hluboké totality.

Čtveřice amerických rockerů se usadila na venkovském statku, kde společně žijí a tvoří, a odkud často vyrážejí na koncerty i po okolních evropských zemích potěšit na stejnou notu naladěné publikum.

Čtveřici muzikantů, kteří oproti americké tradici táhnout směrem na Západ uposlechli vnitřního, razantně antagonistického, volání: „Go East!“, aktuální turné, navazující na ohlášené vydání třetího alba s názvem Trick of Light (plánováno na 30. ledna letošního roku), zavede i do luhů a hájů českých.

Jednou z prvních zastávek bude i Písek, kde Simeon Soul Charger vystoupí 14. února v Divadle Pod čarou. Kdo tedy je příznivcem poctivého starého rocku s prvky psychedelie i progresivní hudby, neměl by tuto jedinečnou událost zmeškat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám