Hlavní obsah

Držiteli ceny World Press Photo poděkovala primátorka Pardubic

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografie z loňské Velké pardubické obletěly díky fotografovi ČTK Romanu Vondroušovi svět. Cenu World Press Photo v kategorii Sportovní akce získal za seriál snímků právě z tohoto dostihu. Za skvělou propagaci města mu poděkovala primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.

Foto: Město Pardubice

Romanu Vondrouškovi poděkovala za reprezentaci Pardubic primátorka Štěpánka Fraňková

Článek

„Přiznám se, že jsem byl překvapený. Opravdu jsem nečekal, že naše Velká pardubická získá takové ocenění. Konkurence byla opravdu veliká. Navíc jsem se tu zprávu dozvěděl v Novém Městě na Moravě, kde jsem byl právě fotit na MS v biatlonu. Pocit triumfu? Na ten v tu chvíli vůbec nebyl čas,“ řekl Roman Vondrouš při setkání s pardubickou primátorkou.

Na pardubickém závodišti, zimním stadionu a tenisových kurtech jako amatérský fotograf začínal. "Díval jsem se pod ruku zkušeným fotografům, to byli mí první učitelé,“ zavzpomínal Vondrouš, který již řadu let fotografuje profesionálně. Na pardubické závodiště se ale stále rád vrací.

„Jednoho z porotců  World Press Photo, amerického sportovního fotografa, tohle prostředí velmi zaujalo. Fotí dostihy v USA, ale o Velké pardubické a závodišti jako je to naše nic nevěděl. Prostředí cros country je pro ně neznámé,“ konstatoval fotograf.

O pocty v 56. ročníku jedné z nejprestižnějších novinářských soutěží se ucházelo celkem 5666 profesionálních fotografů ze 124 zemí, kteří porotě zaslali přes 103 tisíc snímků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám