Hlavní obsah

Druhý ročník česko-slovenské hudební soutěže pro mladé neprofesionální kapely se hlásí

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děláš muziku, baví tě a jde ti to? Tak se přihlas, soutěž s námi a rozjeď svou hudební kariéru přes MUZIKOMAT. V dubnu letošního roku bude spuštěn druhý ročník tohoto hudebního projektu pro mladé neprofesionální kapely a muzikanty jednotlivce bez ohledu na žánr.

Foto: Petr Žlebek

MUZIKOMAT

Článek

MUZIKOMAT, společný projekt v rámci přeshraniční spolupráce mezi Domem kultury Vsetín a Domem kultury Púchov, má za cíl poskytnout prostor pro prezentaci a podporu mladým muzikantům a neprofesionálním kapelám různých žánrů z příhraničních oblastí Moravy a Slovenska. O výsledku a vítězi soutěže rozhodne hudební kvalita, ale především přízeň fanoušků.

Co by měli zájemci udělat? Zaregistrovat se v průběhu dubna a května prostřednictvím jednoduchého formuláře na webových stránkách projektu www.muzikomat.eu, kde jednotliví účastníci uvedou základní informace o sobě či kapele, přiloží jednu profilovou fotografii a vloží minimálně dvě, maximálně tři zvukové nahrávky ve formátu mp3.

Projekt má za cíl také vzájemné jazykové přiblížení obou těchto sousedících národů. Podmínkou pro soutěžící je tak zapojení se do projektu alespoň s jednou svou autorskou skladbou v rodném jazyce (češtině, nebo slovenštině). Všechny soutěžní skladby musejí být otextované.

O výsledku a vítězi soutěže rozhodnou fanoušci, kteří budou své hlasy v až do 16. srpna odevzdávat přímo na webových stránkách MUZIKOMATu, kde budou dva žebříčky – český a slovenský. Každý fanoušek tak bude moci udělit dva hlasy – jedné české a jedné slovenské kapele. Na základě výsledků hlasování vzejdou dva vítězové soutěže (nejlepší český a nejlepší slovenský interpret), kteří obdrží největší počet hlasů.

Po této vhozené rukavici v prvním ročníku soutěže neváhalo sáhnout celkem na patnáct mladých hudebních uskupení z různých koutů České a Slovenské republiky, prezentující se hudbou napříč žánry.

Český žebříček ovládla pětičlenná rocková kapela Vyhoď Blinkr z Francovy Lhoty následovaná vsetínskou kapelou Shape the cat, hlásící se k indie-rocku, a pražská melody-metalová kapela Anacreon.

Mezi slovenskými kapelami se největší přízni fanoušků těšila kapela Ugandské Netopiere z Beluši, hrající alternativní rock, dále pop-rocková šestičlenná parta muzikantů Dard a punk-rockeři Preničzanič z Púchova.

Finálový večer prvního ročníku soutěže za účasti TOP6 přihlášených kapel se uskutečnil 28. listopadu 2014 ve velkém sále Domu kultury Vsetín, během kterého vybrala odborná pětičlenná porota vítěze - vsetínskou čtyřčlennou formaci Shape the cat, která zaujala svými indie-rock kytarovkami, sebejistým a dynamickým projevem.

Ze slovenských kapel se stala o rozdíl jednoho bodu nejúspěšnější kapelou púchovská punk-rocková formace Preničzanič plná energie a kvalitních vokálových pasáží.

Projekt vznikl za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Společně bez hranic, Fondu mikroprojektů a Regionu Bílé Karpaty – Správce Fondu.

Reklama

Výběr článků

Načítám