Hlavní obsah

Dřevosochaři opět v Děčíně ukáží své umění

Novinky, Tereza Slavíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 4. ročník dřevosochání pod zámkem v Děčína na Mariánské louce se letos uskuteční ve dnech 12. až 14. května. Sympozium zde pořádá občanské sdružení artczech.com a galerie artmaterial.cz.

Foto: Tereza Slavíková

Dřevosochání na Mariánské louce

Článek

Na tomto ročníku se bude podílet osm sochařů, kteří vytvoří poznávací dřevosochařskou stezku pro Pastýřskou stěnu. Sochy budou tvořit pomocí motorových pil z kmenů stromů, které se již v těchto dnech shromažďují na parkovišti před Mariánskou loukou. Diváci si můžou těšit na práci Lenky Severové, Jana Švadlenky, Petra Hochmana, Michala Járy, Tomáše Česneka, Víta Votavy a Jaroslava Vlasáka.

Hlavním dnem bude 13. května, kdy ve 14:00 celý program slavnostně zahájí děčínský moderátor Tomáš Kettner. Organizátoři si pro návštěvníky připravili bohatý program, a to i pro rodiče s dětmi. V rámci městských slavností vás zde bude čekat dílna pro děti i dospělé, kde si technikou suchého plstění bude moci z ovčího rouna a šablon vytvořit brož nebo dekoraci. Dále si budete moci vyzkoušet techniku měkkého pájení a vytvořit si šperk z fusing skla, keramiky nebo minerálů.

Součástí programu bude i slavnostní rozvěšení houpaček na Mariánské louce. V půl čtvrté budou děti moci zhlédnout loutkové divadlo Krajánek a dospělí si pochutnat ve stánku čajovny, ochutnat pivo z regionálních pivovarů, a nebo ochutnat jídlo z děčínského bistra Mezi Domy či tradiční asijské jídlo, které zde bude vařit čínský kuchař Johny.

Od šesti hodin zde startuje i nový hudební projekt – rozmanitá hudební scéna, v rámci které si budete moci poslechnout mimo jiné i:

18:00 René Habich

18:30 Erdela Teriérová

19:00 Martin Pošta – Stand up

19:30 Matěj Kroutil

20:00 JenMy

20:30 Duo Gorodky

21:00 Kvartet trumpet Pavla Jiráska

21:15 Dixi DC

V deset hodin večer je pro návštěvníky připravené hromadné vypouštění lampiónů s přáním, které dostanete na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám