Hlavní obsah

Drážďany nainstalovaly na vánoční trhy betonové bloky proti nájezdu případných teroristů

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní teroristický čin na berlínském vánočním trhu vyvolal okamžitou reakci po celém Německu. Jedny z největších adventních trhů v zemi, Striezelmarkt v Drážďanech, je zabezpečen velkými betonovými bloky, aby se zabránilo obdobné situaci jako v Berlíně. Ve městě dojde k dopravním omezením.

Foto: info.dresden

Bezpečnostní opatření na trzích v Drážďanech

Článek

Kromě zvýšené přítomnosti policistů budou od úterního dopoledne instalovány protiprůjezdové bariéry, jejichž účelem je zabránit nepovolenému vjezdu do oblasti vánočního trhu. Nejdříve budou betonové bloky a protivjezdové bariéry umístěny do všech vjezdů na náměstí Altmarkt. Při instalaci bloků dojde v centru města k dopravním omezením. Podle policie neexistují žádné poznatky o konkrétních plánovaných útocích. Opatření jsou preventivní.

Prevence a zesílené policejní hlídky

Policejní prezident Horst Kretzschmar na tiskové konferenci k situaci ve městě prohlásil: "Dosud jsme instalaci protivjezdových bariér neprováděli. Nicméně jsme učinili preventivní opatření, abychom mohli kdykoliv rychle reagovat na změny bezpečnostní situace. Tato situace nyní nastala. Dnes ráno jsme začali rozmísťovat kolem Striezelmarktu betonové bloky, které byly použity již při oslavách 3. října. Kromě toho máme od začátku trhů v záloze intervenční síly. Jsou připraveny v případě nutnosti okamžitě reagovat jako zásahový tým v dané oblasti. Jsou vybaveny speciální ochrannou výstrojí a samopaly."

Reklama

Výběr článků

Načítám