Hlavní obsah

Dražba medaile pomůže předčasně narozeným dětem

Novinky, Kamila Biddle

Ústav pro péči o matku a dítě získal na konci prosince šek v hodnotě 150 000 Kč. Peníze poputují na nákup speciálního zařízení pro podporu dýchání novorozeňat s nízkou porodní hmotností na jednotce intenzivní péče. Částku pomohla získat podzimní dražba unikátní zlaté medaile Zlatá bula sicilská.

Foto: Peter Čulák

Libor Veselý, ředitel Národní Pokladnice, předává šek řediteli Ústavu pro péči o matku a dítě doc. MUDr. Jaroslav Feyereislovi, CSc.

Článek

Vzhledem k finanční náročnosti super-specializovaných léčebných programů je Ústav pro péči o matku a dítě financován nejenom ze zdravotního pojištění, ale také z vědecko-výzkumných projektů a sponzorských darů.

„Jsem rád, že můžeme touto částkou přispět k lepšímu zdraví a životním vyhlídkám novorozenců,“ uvedl Libor Veselý, ředitel Národní Pokladnice, která medaili nechala vyrobit a do dražby poskytla.

Darovaná částka bude určena na nákup speciálního přístroje Infant Flow SiPAP, který umožňuje snížit dlouhodobé postižení plic u nedonošených dětí, které vyžadují podporu dýchání. Tento přístroj dovoluje dětem zachovat jejich spontánní dechovou aktivitu a podporovat funkce plic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám