Hlavní obsah

Dotační program na úpravu a údržbu vzhledu budov v centru Nymburka pokračuje i letos

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkový objem dotačního programu na rok 2020 byl v Nymburce schválen ve výši 1 000 000 Kč. Majitelé nemovitostí v městské památkové zóně mohli a mohou žádost o dotaci podávat v termínu od 9. března do 31. července.

Foto: Městský úřad Nymburk

Článek

„Naším cílem je zlepšovat v Nymburce vzhled budov v historickém centru města. Při opravách a rekonstrukcích těchto nemovitostí totiž musí vlastníci postupovat v souladu se zásadami státní památkové péče a veškeré práce jsou tudíž nákladnější a složitějších než u staveb mimo památkovou zónu. Dotační program běží od roku 2017, je o něj stran občanů zájem, a za tu dobu se podařilo vyhovět celkem 21 žádostem,“ uvedla místostarostka Stanislava Tichá.

Podporovány jsou akce, které zlepšují vnější vzhled budov, nejčastěji mezi ně patří opravy fasád, výměna oken, dveří nebo oprava střech. V těchto případech mohou žadatelé získat maximálně 200 000 korun. Město podpoří i stavebně-historický či restaurátorský průzkum, a to maximální částkou 30 000 korun.

V příslušném roce může být na jednu nemovitost poskytnut pouze jeden příspěvek. Odborné posouzení žádosti a vyhodnocení akce provádí odborná komise ve spolupráci s Odborem školství, kultury a památkové péče. V případě kladného vyřízení žádosti je s příjemcem dotace uzavřena veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu města Nymburk.

Reklama

Výběr článků

Načítám