Hlavní obsah

Dorost teplických stolních tenistů obhájil titul krajského přeborníka

Novinky, Milan Řehák

V neděli 22. ledna se konaly přebory Ústeckého kraje dorosteneckých týmů stolního tenisu v herně TTC Litoměřice.

Foto: Milan Řehák

Zleva Dan Kadlec, Michal Mít, Karel Freimann, Stanislav Čáp.

Článek

Trenér mládeže SKST Teplice Karel Freimann připravoval celou sezónu trpělivě „A“ tým dorostenců ve složení Michal Mít, Dan Kadlec a Standa Čáp pro nejprestižnější soutěž týmů mládeže v kraji. Tým „B“ ve složení Ondra Pospíšil, Martin Mašek a Petr Vitiska pracoval s cílem být v postupové tabulce horních čtyř týmů.

V loňském roce družstvo SKST Teplice získalo titul Přeborník Ústeckého kraje. V sezóně 2016/2017 jeho členové pilně pracovali na přípravě k obhajobě titulu přeborníka.

Zúčastnilo se 7 týmů z Ústeckého kraje, které nominoval krajský svaz stolního tenisu. Ve hře bylo hodně. Vítězství v přeborech znamená přímou účast na Mistrovství ČR v Ostravě. Borci, kteří se zúčastnili, byli z Litoměřic, Mostu, Ústí nad Labem, Krupky, Teplic, Děčína a Žatce. Teplice nominovaly dva týmy.

Vítězství a přeborníka kraje v týmech obhájili dorostenci z SKST Teplice: Michal Mít, Dan Kadlec a Stanislav Čáp. Michal uhájil roli jedničky týmu a bez jediné prohry ze 7 zápasů, jistil postupové naděje. O roly dvojky a trojky se střídali Dan Kadlec a Stanislav Čáp. Oba své úkoly zvládli a dodrželi taktické pokyny trenéra.

Druhý teplický tým hájil čest mládeže z SKST Teplice a jejich úkol, být v postupové tabulce TOP 4, dokázali uhájit. Jejich 4. místo bylo dobrým úspěchem jak pro trenéra, tak pro samotné hráče. V týmu „B“ se představili: Ondra Pospíšil, Martin Mašek a Petr Vitiska.

Konečné pořadí: 1. SKST Teplice „A“, 2. Sever Žatec, 3. Baník Most, 4. SKST Teplice „B“, 5. SKST Děčín, 6. TTC Litoměřice, 7. TJ Krupka.

SKST Teplice po vítězném tažení svého „A“ týmu se zúčastní MČR v Ostravě, kde budou hájit barvy kraje. 

Další metou bude Přeborník kraje v kategorii Dorostenec jednotlivci. Loňským vítězem byl Michal Mít z SKST Teplice pod vedením Karla Freimanna. Obhájí titul? Přípravu nepodceňuje. Michal Mít (15 let) hostuje v TTC Litoměřice ve 3. lize a doma v Teplicích hraje divizní soutěž dospělých s účastí v TOP7.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám