Hlavní obsah

Doprovodný program Zlínského filmového festivalu i ve znamení charity

Novinky, Karolína Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě stovek filmových projekcí a besed s herci a režiséry nabízí 52. ročník Zlínského filmového festivalu určeného především dětským divákům také bohatý doprovodný program.

Foto: Dynamo design
Článek

Tradičně se během festivalu mohou návštěvníci podívat na výstavu filmových klapek v OC Zlaté jablko na náměstí Míru. Pod širým nebem – na náměstí, nebo v někdejším Baťově továrním areálu se každý večer odehrají koncerty různých hudebních žánrů. Děti budou moci zkusit výrobu komiksů, sítotisk a mnoho dalších výtvarných technik v Univerzitním centru či Krajské knihovně Františka Bartoše.

Středa 30. května bude ve znamení charitativních akcí ve prospěch UNICEF. Od 10 do 17 hodin se v již zmiňovaném OC Zlaté jablko uskuteční Pečení pro děti, které za podpory personálu Francouzské restaurace Obecního domu v Praze zajišťuje výtečná cukrářka Iveta Fabešová, známá například z pořadu Mlýnek na recepty. Zároveň zde vytvoří dort ve tvaru panenky, který bude dražen v rámci aukce těchto originálních hraček.

Samotná dražba ručně vyrobených panenek se uskuteční od 19 hodin v Kongresovém centru Zlín. Moderování se ujmou  Dana Morávková a Jan Čenský, přítomna bude i Miss České republiky Tereza Chlebovská. Dražit se budou, mimo jiných, také panenky Lucie Bílé, Jana Čenského, Hany Maciuchové, Michala Viewegha a mnoha dalších známých osobností.

Vyvolávací cena každé panenky je tři tisíce korun – tedy suma, která zajistí kompletní proočkování proti šesti hlavním dětským smrtelným nemocem (spalničky, záškrt, černý kašel, dětská obrna, tetanus, tuberkulóza) pro 5 dětí v nejchudších zemích. Na tyto nemoci umírá ve světě ročně téměř 1,5 milionů dětí do pěti let.

Vstup na aukci je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám